Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Başkan Özat, “Türkiye’nin 6’ıncı Büyük Eğitim Sendikasıyız”

Başkan Özat, “Türkiye’nin 6’ıncı Büyük Eğitim Sendikasıyız”
08 Kasım 2023 - 20:10

Başkan Özat, “Türkiye’nin 6’ıncı Büyük Eğitim Sendikasıyız”

Başkan Özat, “Ülke genelinde şuan 81 ilde 250 ilçede teşkilatlanmamız kurulu ve çalışmalar yürütülüyor. Yaklaşık 13 bine yakın üye sayısı ile Türkiye’nin 6’ıncı büyük eğitim sendikası olarak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

OĞUZ ÖZAT SENDİKAL ÇALIŞMALAR İÇİN SİVAS’A GELDİ

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim-Gücü-Sen) Genel Başkanı Oğuz Özat, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sivas’a geldi.

Sendikal, eğitim ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunmak ve üyelerin beklentilerini öğrenmek üzere Sivas’a gelen Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim-Gücü-Sen) Genel Başkanı Oğuz ÖZAT, Sivas’ta sendika üyeleri ile bir araya geldi. Oğuz Özat’a Sivas ziyaretinde Genel Başkan Yardımcıları İsmail AKDAĞ ve İlyas SARALOĞLU eşlik etti.

Kurum ve okul ziyaretlerinden sonra, Eğitim-Gücü-Sen Sivas İl temsilcisi Yusuf İPEK ve üyeler tarafından karşılanan Genel Başkan Özat, kentteki özel bir restoranda buluştu.

Ziyareti ile ilgili açıklamalarda bulunan Özat, şunları söyledi; Bugün Sivas’a memleketimize geldik. Bende Sivaslıyım Sivas’ı önemsiyor ve değer veriyorum. Sivas’ta üyelerimizle birlikteyiz, güçlü bir üye yapımız var. Bugün kurumları ziyaret ederek öğretmen arkadaşlardan eğitim sorunları, eğitim talepleri ve öğretmenlerimizin taleplerini bizzat öğretmenler odasına gelerek öğrenmek istedik. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızı anlattık. Önemsediğimiz, doğduğum ve büyüdüğüm bir ilimiz, Sivaslılar da bizleri en iyi şekilde ağırlayarak ev sahipliği yaptılar. Ülke genelinde şuan 81 ilde 250 ilçede teşkilatlanmamız kurulu ve çalışmalar yürütülüyor. Yaklaşık 13 bine yakın üye sayısı ile Türkiye’nin 6’ıncı büyük eğitim sendikası olarak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Eğitim alanındaki sorunların çözüme kavuşmasını amaçladıklarını kaydeden Genel Başkan Özat; “Biz öncelikle öğretmenler ve eğitim çalışanlarının güncel sorunlarını, taleplerini tespit ediyoruz. İleriye dönük de zaten sadece eğitim çalışanları değil, Milli Eğitim sistemi, öğrencilerimiz, Türkiye’nin eğitim geleceği de bizim asıl çözümlenmesi gereken çalışmalarımız ve amaçlarımızdandır. Bununla ilgili Akademik Bilim Kurullarına kadar oluşturduk. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hem eğitimin iyi bir yere gelmesini istiyoruz hem de öğretmenin açlık sınırlarındaki maaşlardan kurtarılıp, bunun yanında okul içi ve okul dışı sorunlarının çözümüne çaba sarf edeceğiz. Ülkemizin ve Sivas’ımızın eğitiminin daha üst noktalara gitmesini arzu ediyorum” ifadelerini kullandı.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
YHT İle Sivas-İstanbul Seferi 7 Saat 18 Dakika
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti