Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Vali Yılmaz, “Hepimize Düşen Ortak Görev İsraftan Kaçınmak”

Vali Yılmaz, “Hepimize Düşen Ortak Görev İsraftan Kaçınmak”
26 Nisan 2024 - 15:48

Vali Yılmaz Şimşek, “Su kaynaklarımız olmak üzere tüm doğal kaynaklarımızı çok daha dikkatli ve tasarruflu kullanmak, israftan kaçınmak hepimize düşen ortak bir görev.” dedi.

Sivas’ta, İl Su Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Su kaynaklarının etkin yönetimi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması adına Sivas İl Su Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

İl Su Kurulu Toplantısı Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında, Belediye Başkanı Adem Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mahir Özcan, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ile paydaş kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda havza ölçekli su yönetim planları, su verimliliği il planları, içme ve kullanma suyu güvenliğinin temini, su kaynaklarının korunması ve etkin yönetimine yönelik uygulamalar ile atık su yönetimi konuları ele alındı.

-Suyu Tasarruflu Kullanmalıyız

Katılımcılara hitap eden Vali Yılmaz Şimşek, su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına dikkat çekerek, “Hepimize düşen ortak görev doğal kaynaklarımızı çok daha dikkatli ve tasarruflu kullanmak, israftan kaçınmaktır” dedi.

-Su Tedbirleri İçim Çözüm Yolları aranacak

Toplantıda su tedbirlerine yönelik izlenecek yol haritasının ele alındığını aktaran Vali Şimşek, bu amaç doğrultusunda çözüm yollarının aranacağını belirtti.

Toplantının şüphesiz bölgenin kalkınmasına ve kaynaklarımızın tasarruflu kullanılmasına da önemli katkı sağlayacağını ifade eden Vali Şimşek, “Malumunuz dünya genelinde ve ülkemizde nüfus hızla artmakta, su kaynakları tükenmekte, iklimler ise değişmekte. Tüm canlıların yaşamlarını sürdürebilmesi için en önemli kaynağımız su ve doğal kaynaklarımızın bir gün tükenebileceği de bilinmekte.. Diğer yandan ise afet olarak nitelendireceğimiz sel baskınları yaşanmakta bazı bölgelerimiz ise ciddi kuraklık tehdidi ile karşı karşıya kalmakta. Bu durum bize su yönetimi ile ilgili yapacağımız çalışmalarda ciddi adımlar atmamız gerektiğini ortaya koymakta.” dedi.

-Su Konusunda Bilinçlendirmeye Ağırlık Verilecek

Vali Şimşek, kaynakların en etkin şekilde korumak ve yönetmek için tüm kurumlarla etkin bir koordinasyon sağlanacağını dile getirerek, “Sivas’ın içme suyu açısından ilimizi değerlendirecek olursak 50,920 hm³/yıl içme suyu potansiyelimiz bulunmakta. Tarımsal sulama açısından baktığımızda ise 2023 yılı itibariyle 83 Bin 931 Hektar alanımızda sulama yapılmış. Bu potansiyel ilerleyen zamanda kuraklık nedeniyle ihtiyaçlarımızı karşılamayabilir. Bu nedenle kaynaklarımızı en etkin şekilde korumak ve yönetmek için tüm kurumlarımızla etkin bir koordinasyona ihtiyacımız var. En önemli husus da şüphesiz bilinçlendirme.” şeklinde konuştu.

-Geleceğimize Büyük Bir Miras Bırakacağız

Vali Yılmaz Şimşek, “Su kaynaklarımız olmak üzere tüm doğal kaynaklarımızı çok daha dikkatli ve tasarruflu kullanmak, israftan kaçınmak hepimize düşen ortak bir görev. Su ve toprak geleceğimizin emanetidir. Bu emanetlere sahip çıkarak, çocuklarımıza da güzel bir dünya bırakabiliriz. Alınacak tedbirlerle ilimizde suyu daha doğru ve tedbirli kullanarak geleceğe de büyük bir miras bırakmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta 2024 Yılı Kurbanlık Fiyatları Belirlendi
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
6 Aylık Geçici İşçi Alınacak
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”