Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı

Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
26 Nisan 2024 - 12:54

Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi Kapsamında, STSO ile TEZMAKSAN Akademi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve TEZMAKSAN Akademi arasında yapılan protokolle hem sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli personeli sağlamak hem de kadınlara iş gücü piyasasında destek olmak amacıyla Demirağ OSB’de bulunan TEZMAKSAN bünyesinde kadın kursiyerlere eğitimler verilecektir.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ve Tezmaksan Akademi arasında yapılan protokolle hem sanayicinin ihtiyacı olan nitelikli personeli sağlamak hem de kadınlara iş gücü piyasasında destek olmak amacıyla kadın kursiyerlere CNC operatörlüğü başta olmak üzere yeni teknolojilere uygun mesleki yetenekler kazandırılacak ve bu alanlarda istihdam edilmeleri sağlanacaktır.

Projenin ilk protokolü Tezmaksan ile imzalanmış olup önümüzdeki günlerde diğer sanayici üyelerimizle protokoller imzalanarak kaynak operatörü, elektronik teknolojisi ve ihtiyaç duyulan her alanda kadınlara özel mesleki eğitimler verilecektir.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programa; STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Esra Meran Uslu, İŞKUR İl Müdürü Hikmet Canpolat, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivas Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şeyda Haksever, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Aydoğdu ve Kadın Girişimciler Katıldı.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir programa katılan Sivas’ın ilk kadın Belediye Başkan Yardımcısı Esra Meran Uslu’yu tebrik ederek, STSO Meclisinin daha fazla kadın meclis üyesi ile temsil edilmesini arzu ediyoruz dedi.

Özdemir, “Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli” projesini 2014 yılında tescil ettirdiklerini belirterek, kadınların iş gücü piyasasında sadece el emeği göz nuru gibi kavramlarla değil, sanayide de yer edinmesi gerektiğini ifade etti.

Diğer Sanayicilerimizi de Projenin İçerisinde Olmaya Davet Ediyorum…

Başkan Zeki Özdemir konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; Tezmaksan, dışarıdan gelip kendi memleketinde Demirağ OSB’de yatırım yapan firmalarımızdan bir tanesi. Tezmaksan Akademi’yi eğitime verdikleri önemden kutuluyor ve bu projeyi onlarla birlikte hayata geçirmekten mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Sivas’ta üretim yapan diğer sanayicilerimizi de kendilerinin belirleyeceği sektörlerde bu projenin içerisinde olmaya davet ediyorum.

Sivas’tan Başlayan Başlangıçlar Başarılı Olur…

STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım ise; Cumhuriyet tarihinin ilk kadın derneği olan Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’nin 1919 yılında Sivas’ta kurulduğunu hatırlatarak Sivas’tan başlayan başlangıçların başarılı olduğunu belirtti.

20 yıldır sanayi sektöründe faaliyet gösterdiğini aktaran Sivas Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şeyda Haksever, “projenin hayata geçmesine öncülük edip, kadınlarımızın çalışma hayatında daha fazla var olması gerektiğini her zaman vurgulayan STSO Başkanımız Zeki Özdemir’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sanayimizin Geleceğine Odamızla Birlikte Işık Tutacağız…

Tezmaksan Akademi Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Aydoğdu, sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli istihdam sorununu gidermek amacıyla Tezmaksan Akademi’nin 2015 yılında kurulduğunu belirtti. Aydoğdu, bu iş birliğimizle birlikte sanayimizin geleceğine odamızla birlikte ışık tutacağız ve sektörümüzün ihtiyaçlarına uygun nitelikli, aranılan eleman ihtiyacını da karşılamış olacağız dedi.

Gerçekleşen imza protokolünün ardından, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten TOBB Sivas Kadın Girişimciler İcra Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Fatma Aydoğdu ve TOBB Sivas Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şeyda Haksever Başkanlığında yapılan toplantıda; Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli projesi değerlendirilerek, yeni kadın girişimcilerin ekosisteme dâhil edilmesi, var olan kadın girişimcilerin güçlendirilmesi ve yürütülen mevcut projelerden beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta 2024 Yılı Kurbanlık Fiyatları Belirlendi
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
6 Aylık Geçici İşçi Alınacak
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”