Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Türkiye’nin 2. Optik Müzesi Sivas’ta Açıldı

Türkiye’nin 2. Optik Müzesi Sivas’ta Açıldı
02 Mayıs 2024 - 20:21

Türkiye’nin 2. Optik Müzesi Sivas’ta Açıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası tarafından Türkiye’nin 2. Optik Müzesi ve Kütüphanesi açıldı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda açılış yapılan müzenin açılışına SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, 20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Küçüker, “Cumhuriyet Üniversitesi SHMYO Optisyenlik programı bünyesinde kurduğumuz Müze ve Kütüphanenin açılış töreninde bizleri yalnız bırakmayan  herkese teşekkür ederiz.  Başata Rektör hocamız Sn. Prof. Dr. Alim Yıldız, hocamız bizlere böyle bir fırsat verdi. Sivas için çok güzel oldu. Tabi bu müzenin açılmasına katkı sağlayan birçok meslektaşımızda bizlere müzede yer alacak çok güzel malzemeler hediye ettiler. Burada herkesin hem hatıraları yaşayacak, hem de gençlerimiz için bir eğitim alanı olmuş olacak. Bu güzel müzemiz mesleğimize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde ifade etti.

Rektör Yıldız ise, “İlk Optisyenlik programının açıldığı Üniversitemizde Optisyenlikle alakalı gelişmelerin görülmesi adına böyle bir müzenin varlığının öğrencilerimize çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Diğer üniversitelere de örnek olacağına inanıyorum.” dedi.

 

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı