Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

İstanbul Sivas Arası YHT Seferleri Başlıyor

İstanbul Sivas Arası YHT Seferleri Başlıyor
17 Nisan 2024 - 9:15

AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, İstanbul Sivas arası Yüksek Hızlı Tren seferlerinin 4 Mayıs’tan itibaren Sivas’tan saat 13:00’te, İstanbul’dan ise saat 08:40’ta başlayacağını duyurdu.

Toy, yaptığı açıklamada şunları ifade etti. “Ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve askeri yapılar gibi birçok yapının temelini oluşturan ulaşım; günümüz şartlarında küreselleşme ve ekonomik büyümeye paralel olarak hızlı gelişim göstermek ve zamandan tasarruf sağlayarak toplumsal gelişmeye ayak uydurmak zorundadır.
Bu zorunluluk doğrultusunda toplumsal ihtiyaçlara günümüzde yüksek hızlı trenler cevap olmaktadır. Kullanım kolaylığı, fiyat avantajı, emniyetli ve hızlı olmasıyla diğer ulaşım araçlarına karşı öne çıkan yüksek hızlı tren; şehirlerarası ve uzun mesafeli taşımacılıkta önemli oranda yenilenebilir enerji tüketen tek ulaşım türüdür.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve geçmişten günümüze Ulaştırma ve Altyapı Bakanlarımız ile tüm emektar çalışanların özverili çalışmaları ile 2002’den bu yana 2 bin 251 kilometre hızlı tren hattının inşası yapıldı. Ve bu hatlar günde ortalama 40 bin kişiye hizmet veriyor.
Bugün de bu yatırımların devamı niteliğinde yeni ve önemli bir müjdeyi kıymetli hemşerilerimizle paylaşmak istiyorum.
İstanbul, Sakarya, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas’ımızı birbirine bağlayan yeni Yüksek Hızlı Tren seferleri 4 Mayıs’tan itibaren Sivas’tan 13.00’de, İstanbul’dan 08.40’da başlayacak. Böylelikle hemşerilerimiz Sivas’tan İstanbul’a kesintisiz, konforlu, güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşım sağlayacaklar.
Uzakları yakın eden, zamanımızı bereketlendiren bu güzide projenin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde ifade etti.

EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
6 Aylık Geçici İşçi Alınacak
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
YHT İle Sivas-İstanbul Seferi 7 Saat 18 Dakika
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti