Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

“Artık Tahammülümüz Kalmamıştır”

“Artık Tahammülümüz Kalmamıştır”
07 Temmuz 2022 - 15:48

Akyol, “Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine artık tahammülümüz kalmamıştır.” dedi.

Tüm Türkiye’de ayağa kalkan sağlık çalışanları iki günlük tepkisel iş bırakma eylemi kapsamında, Sivas’ta da basın açıklaması yaptılar.

Bütün ölümlerin lanetlendiği ve her şart altında yaşamın ve yaşatmanın savunulduğu basın açıklamasına, yüzlerce sağlık çalışanı katıldı.

Sivas’ta sağlık alanında faaliyet gösteren çeşitli sendika ile birliklere bağlı üye ve temsilcileri kent meydanında basın açıklaması yaparak Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine sağlıkçılar olarak önlüklerini çıkararak tepki gösterdiler.

Atatürk Anıtı önünde toplanan Sivas- Erzincan Tabipler Odası, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) Sivas Aile Hekimleri Derneği (SAHED), Hekim ve Sağlık Çalışanları Birliği ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, ve CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine tepki gösterdi.

Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte Sivas Kongre binası yanındaki alanda sağlıkçılar sağlıkta yaşanan şiddeti alkışlayarak tepki gösterdiler.

Yapılan basın açıklamasında, Sivas- Erzincan Tabipler Odası Başkanı Dr. Melih Akyol, artık sağlıkta şiddetin kınamak yerine ciddi somut adımlar atılması gerektiğini, kınamanın bir işe yaramadığı ve sağlıkta şiddet olgusunun çığırından çıktığının bakanlık da farkında olacak ki; sağlıkta şiddet istatistiklerinin ‘beyaz kod’ verileri tüm ısrarımıza ve konuya dair dava açmamıza rağmen toplumla paylaşılmamaktadır. Bugün yeniden ve daha güçlü bir şekilde söylüyoruz. Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine artık tahammülümüz kalmamıştır. Şiddet, daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur. Sorun, çözmeye niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir” şeklinde konuştu.

Sivas’ta Sağlık Emekçileri adına Üzgünüz, Öfkeliyiz ve yastayız diyerek söz alan SES Sivas Şube Eş Başkanı Özgür Baştürk ise; “Bir daha hiçbir canımızı kaybetmeyeceğiz. Sorumlular, sağlık politikası planlayanlar derhal istifa etmelidir dedi ve ayrıca susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kentte çeşitli hastanelerde görev yapan sağlıkçılar ise yaşanan duruma tepki göstermek adına önlüklerini çıkardılar.