Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“500 tane sanayici getirsinler”

“500 tane sanayici getirsinler”
01 Ekim 2021 - 10:29

Başkan Eken, “Çıkarsınlar 500 tane sanayici getirsinler ben onlara dua edeceğim. Onlarla beraber sanayi odasını ayıracağım.” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken’ Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önünde “Sultanlar Şehri Sivas’a Sanayi Odası İstiyoruz” pankartı açanların isteklerine karşılık, “500 tane sanayici arkadaşımızı bulsunlar söz veriyorum sabahlayın hemen ben girişime başlayacağım”. ifadelerini kullandı.

Gündeme, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasının, Sanayi kısmının ayrılarak, sanayi odasının ayrı bir şekilde hizmet vermesini isteyen vatandaşların görüntülerinin düşmesi üzerine bir televizyon kanalında konuk olarak yayında konuşan STSO Başkanı Mustafa Eken’e bu konunun sorulması üzerine Başkan Eken, şunları söyledi.

“500 TANE SANAYİCİ ARKADAŞIMIZI BULSUNLAR AYIRALIM”

Başkan Eken, “Odalar birliğinin kapısına gitmişler güvenlikte o arkadaşları kapıdan dahi içeri almamış. Sivas’ta sanayi odası var. Hani olmayan bir sanayi odası olsa, talep haklı bir talep olsa belki ciddiye alırlar. TOBB Başkanımızda ciddiye alacak çünkü. Keşke o arkadaşlarımız oraya çıkmadan önce, Sivas’a gelselerdi. Bizi bir arasalardı. Sivas’ta Ticaret ve Sanayi Odası var mı yok mu? Ne o onların pankartıyla ne benim lafımla. En az 500 tane sanayici olması lazım. 500 tane sanayici arkadaşımızı bulsunlar söz veriyorum sabahlayın hemen ben girişime başlayacağım. Şimdi bilerek konuşmak var bilmeyerek konuşmak var. Birileri kendi kafasına göre STSO Sivas’ta artık güçlü Türkiye’ye örnek olan bir oda var Sivas’ta. Sanayi odası Cumhurbaşkanından para isteyen bir oda. Alt yapıyı hızlandıran bir oda. Sanayi odası ve sanayici Kazakistan’a gidip öncülük eden bir oda. Yani Türkiye’ye örnek olan bir sanayi odası var şu anda Sivas’ta.” şeklinde ifade etti.

“8 BİN ÜYEMİZİN İÇİNDE 150 TANE SANAYİCİMİZ VAR”

Eğer sanayi odasının yetersizliğinden bahsedenler varsa lütfen Sivas’a yatırımcı getirsinler diyen Başkan Eken, konuşmasına şu şekilde devam etti. “500 sayısını bulalım bizde Kayseri gibi Konya gibi sanayi odalarımızı ayıralım. Bizde büyümeyi istiyoruz. Zaten biz büyürsek Ticaret Sanayi odasının yükü ile ticaret sanayi odası yüküyle şu anda, 8 bin üyeye bakıyorum ben şuan. Keşke büyüsek te 15 bin üyeye çıksak. Kayseri’nin 30 bin üyesi var. Onun için 17 bini Ticaret odasında, 9 bini sanayi odasında. Daha bizim 8 bin üyemiz var. 8 bin üyemizin içinde de 150 tane sanayicimiz var. Hatta keşke iki sanayi odası, iki ticaret odası olsa. Yani STSO başkanı olarak sanki ticaret odasından ayrı, sanayi odasında ayrı ayrı maaş mı alıyoruz biz. Biz Allah için gönüllü cebimizden harcayarak başkanlık yapıyoruz biz. Çıkarsınlar 500 tane sanayici getirsinler ben onlara dua edeceğim onlarla beraber sanayi odasını ayıracağım.” şeklinde konuştu.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor