Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Online Hatim ve Sohbet Programı başladı

Online Hatim ve Sohbet Programı başladı
27 Nisan 2020 - 2:11

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) İlahiyat Fakültesi internet üzerinden canlı yayınla ramazan programları başladı.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, ramazan ayının İslam alemi için çok önemli olduğunu belirterek, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının ve daha nice güzel hasletin bu ayda insanlığı kuşattığını vurgulayarak, şunları kaydetti.

“Bu mübarek ay bütün kötü eylemlerden arınmak için de bir fırsattır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin de içinde bulunduğu ramazan, kardeşlik duygularının had safhaya çıktığı bir ay olarak başkalarına karşı sorumluluklarımızın bilincine daha çok vardığımız aydır. Birlikte yaşamanın gereği olarak sadece kendimizi düşünmeden başkalarını da gözeterek yaşamak, onların haklarına saygılı olmak, insani ve İslami görevlerimiz arasında yer alır.”

Yıldız, yeni tip koronavirüs sebebiyle alınan önemlere uyulması gerektiğini hatırlatarak, Ramazanda da salgına karşı devletin aldığı tedbirlere uyulması gereğine, temizliğe azami derecede dikkat edilmesinin ve elden geldiğince evde kalmanın önemine değindi.

Ramazan ayı dolayısıyla ilahiyat fakültesinde görevli akademisyenlerce özel sohbet ve hatim programları hazırlandığını dile getiren Yıldız, “Öğretim üyelerimiz ‘ramazan hatmi, bir ayet bir yorum’ başlıklarından oluşan sohbetler a başladılar. Bu programlar ramazan ayı boyunca her gün saat 12.00’de üniversitemizin Youtube kanalından ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.” Şeklinde ifade etti.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”