Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Yıldırım’dan ilginç enflasyon açıklaması

Yıldırım’dan ilginç enflasyon açıklaması
21 Kasım 2021 - 11:48

AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde 10’lardan 20’ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil”. dedi.

Yıldırım, Partisinin Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu.
Binali Yıldırım’dan ilginç enflasyon çıkışı.
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, partisinin Erzincan İl Başkanlığı tarafından Bakırevi Konferans Salonu’nda düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada ekonomi konusunda değerlendirmede bulundu.

Pandeminin getirdiği belirsizliğin ‘bütün dünyayı kasıp kavurduğunu’ belirten Yıldırım, “Bunu yaşadığımız hayat pahalılığı, ekonomideki dalgalanmalara bir mazeret olarak söylemiyorum. Bu bir gerçek, bu bir durum tespiti. Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde 10’lardan 20’ye çıkmış, 2 kat artış. İyi mi, değil. Şunu söylemek istiyorum. Belirsizliği yönetemezsiniz. Hiçbir ülke belirsizliği yönetemez” dedi.

Krizin yönetilebileceğini ancak belirsizliğin yönetilemeyeceğini savunan Yıldırım, sözlerini şu şekilde tamamladı. “Hepimizin umudu bu belanın bir an önce bütün insanlığın başından defolmasıdır. Bunun için bilim adamları herkes gece gündüz çalışıyor. Biz sağlık sistemimizi seferber ettik. Bundan en az hasarla çıkmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz.”ifadelerine yer verdi.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor