Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Sivas Belediyesi İle İlgili Bir Şey Sormayalım mı?

Sivas Belediyesi İle İlgili Bir Şey Sormayalım mı?
16 Şubat 2024 - 1:38

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Tacettin Kepenek, gündeme dair yaptığı açıklama, Sivas Belediyesini, Belediyenin ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’in yaptığı bir çok çalışmayı özellikle de yönetim anlayışını eleştirdi.
Kepenek, yaptığı açıklamada Sivas Belediyesinin şehri yönetme de gösterdiği zafiyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Sivas Belediyesindeki 5 yıllık yönetim sürecinde gelinen son durum maalesef üzülerek söylüyorum içler acısı bir tablo karşımıza çıkartıyor. Ama vatandaşımız hep iyi niyetli baktığı için ne yazık ki bunları görmüyor veya da görmesi istenilmiyor. Mevcut Belediye Başkanı Hilmi Bilgin bey göreve geldiği günden itibaren yaptığı harcamaları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıyor. Bütçe ye uygun harcamalar maalesef yapılmıyor. Başkana soruyorum, lütfen açıklasın, yaptığı harcamaları ve harcama kalemlerini. Önce bir vatandaş sonrada kurumsal kimliğimle soruyorum. Bunları sormak ve cevabını beklemek en tabii hakkımız bizim. Sormayalım mı, öğrenmeyelim mi. Hilmi Bilgin bey her yerde söz verdik ve yaptık diyor. Tamam söz verip yaptı iseniz yaptıklarınızı gösterin bizlere. Hilmi Bilgin Bey, neyi söz verdin, neyi yaptın Allah aşkına. Objektif ve şeffaf olarak bu şehirde yaşayanlarının karşısına çık ve hesap ver. 5 yıl öce vaat ettiklerim bunlardı. Onları yaptık şimdi yeniden karşınıza çıkıyorum ve daha çok yapacaklarım var de. Hız kesmeden yola devam derken bu yolların nereye çıktığını anlatda görelim lütfen” dedi.


“SİVAS BELEDİYESİ 5 YIŞ SÜRESİNCE DOĞRU VE ADİL BİR ŞEKİLDE YÖNETİLMEDİ”
Tacettin Kepenek konuşmasında, 5 yıllık sürenin doğru ve adil bir şekilde yönetilmediğini, şehrin imarı, gelişimi ve büyümesi yönünde ayrılan bütçenin Belediyenin hizmet alanına direk girmeyen farklı alanlarda harcandığını belirtti. Başkan Adayı Kepenek konuşmasının devamında şunları söyledi. “Sayın Hilmi Bilgin Belediyecilik adına asıl yapması gerekenler yerine günübirlik ve görsel birtakım çalışmalarla, sempatik gözükme ve toplumun farklı kesimlerini memnun etme adına kısa süre sürede siyasi fayda sağlayacak birtakım çalışmalara paralar harcadı. Hiçbir grubu dışlamak ve küçümsemek gibi bir düşüncemizin olmadığının bilinmesini isteyerek yapılan bazı harcamaları buradan eleştirme istiyorum. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı cami imamlarımıza yönelik cübbe ve sarık dağıtımının Belediyenin hizmeti olmadığını belirtmek istiyoruz. Diyanet ve Müftülük kendi çalışanları olan imamların bu ihtiyacını mutlaka karşılıyordu. O zaman tüm memurlara ve çalışanlara Belediyemiz iş elbiseleri dağıtması lazım. Öğretmenler hepimizin baş tacı. Ama 24 Kasım Öğretmen Gününde öğretmenlerimize hediyeler dağıtmak Belediyemizin görevleri arasında bulunmamaktadır. Bu ve buna benzer hediyeler ise kamu çalışanlarını zan altında bırakmakta ve küçük düşürmektedir. Bununla ilgili birçok insandan geri dönüşler aldık ve bunu burada ifade etmek istiyorum. Bu dağıtılan hediyeleri Hilmi Bilgin kendi özel bütçesinden harcıyorsa diyeceğimiz bir şey yok. Ama bu harcamaların Belediyemizin bütçesinden yapıldığını duyuyor ve biliyoruz. Kamunun parası ile siyasi propaganda yapmak, seçmene şirin gözükmek ve oy devşirmek bir vebaldir. Kul hakkı demektir. Tabi bu harcamalar öyle böyle küçümsenecek rakamlar değil. Daha saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca örnek verebiliriz. Çeşitli meslek gruplarının gün ve hafta kutlamaları için hazırlattıkları ve dağıttıkları onlarca hediyeyi buradan paylaşmaya ben utanıyorum. Değerli meslek mensuplarının rencide olmasına gönlüm razı olmuyor. Hem kimin parası ile bunları yapıyorsunuz. Millet size oy verdi. Bunları yapasınız diye mi 5 yıl süreyle sizi görevlendirdi. Sayın Hilmi Bilgin, Sivas halkı sizi Sultan Şehrimizi adil ve şeffaf yönetsin diye bu şehrin Şehrül Emi’i kıldı. Emanet olarak aldığın bütçeyi, güle, çiçeğe, yemeğe, içmeye, gezmeye, tozmaya değil, Sivas’a kalıcı eserler bırakmak için harcaman için teslim etti.” dedi.
“SİVAS BELEDİYESİNİN HARCADIĞI PARALAR HEPİMİZİN PARASI”
Başkan Adayı Tacettin Kepenek, Sivas Belediyesinin bütçesi hakkında da çarpıcı açıklamalar bulundu. Kepenek; “Şimdi sizlere bir rakam söyleyeceğim. Bunu da benden başka kimse şu ana kadar telaffuz etmemiştir. Sayın Hilmi Bilgin beş yıl süre içerisinde, Belediye bütçesinden dört yüz yetmiş milyon dolar harcama yaptı. Her yıl belirlenen bir bütçe ve harcanan bir bütçe ile belediye bütçeleri yıllık olarak denk bir bütçe oluşturmak zorundadır. Toplamda baktığımızda belediye hesaplarına dört yüz yetmiş milyon dolar bir girdi var. Dolayısıyla dört yüz yetmiş milyon dolar harcandı. Peki aklı yeten, gözü gören, kafası çalışan ve muhakeme kabiliyeti olan herkese sesleniyorum. Çevrenize bakın. Sivası başından sonuna kadar dolaşın. Sivas’ta dört yüz yetmiş milyon dolarlık ne yapılmış. Allah’ınızı severseniz söyleyin. Dün muhtarlara da anlattım. Ne var arkadaş? Dört yüz yetmiş milyon dolar para harcamış beş yılda. Bunun karşılığında ne var? Hadi diyelim ki, bu bütçenin yarısı personel giderlerine ve idari giderlere harcansın . Geriye kalan miktar nerede, nerelere harcanmış, hangi eserler hangi hizmetlere gitmiş bu bütçe. Bunları sayın başkanın biz sormadan açıklaması ve halkı bilgilendirmesi gerekirken hiç üzerine bile almıyor. Hesap verilebilen ve şeffaf bir belediyecilikten bahseden sayın başkan neden bunları açıklamıyor. Bizim vergilerimizle oluşan, Sivas hizmet edilmek için gönderilen paralar israf edilircesine harcanıyor. Tabii ki biz bunun hesabını da sormak ve cevabını da öğrenmek istiyoruz.” dedi.

HİLMİ BİLGİN’İN 2019 YILINDAKİ SEÇİM VAATLERİN NEYDİ.
VAAT ETTİKLERİNİN KAÇ TANESİNİ YAPTI.

Tacettin Kepenek sözlerine şöyle devam etti:
www.nededineyaptı com diye bir site var. Herkese açık bir site. Girin bakın. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ne dedi? ne yaptı? diye teker teker yazmışlar. Bütün Türkiye’deki vilayetleri araştırmışlar. Bende baktım bu siteye. Teker teker okudum. Hilmi Bilgin 2019 seçimlerinde kamuoyuna açıkladığı tam iki yüz kırk yedi tane proje ve vaadi var. Ben de önceden elli sekiz olarak duymuştum. Ama bu siteden okuyunca çok şaşırdım. Toplam iki yüz kırk yedi taneymiş. Keşke bunların hepsini yaparak Sivas’ımıza kazandırsaydı sayın başkan. Bugün burada bunları eleştirmiyor tebrik ediyor olacaktık. Daha sonra bunların kaç tanesini yaptı diye biraz araştırınca eyvah dedik. İki yüz kırk yedi tane vaat ve projeden sadece kırk yedi tanesini gerçekleştirmişler. Bu site sadece Sivas Belediyesi için yapmamış bu çalışmayı. Konya için de yapmışlar. Ordu içinde yapmışlar. İstanbul içinde yapmışlar. Bütün belediye başkanları için yapmışlar. www.nededineyaptı com isimli sitenin çalışması bu. Herkes girsin baksın. Hakikaten önceden tanımadığım bilmediğim bir site. Babamın oğlu da değil. Siteyi tanımam bilmem. Sonuç olarak sayın Hilmi Bilgin’in seçim öncesi yapmayı vaat ettiği ama kırk iki de kaldığı bir 5 yıllık karnesi bu sitenin araştırması ile ortaya çıkmış oldu. İki yüz kırk yedide kırk yedi. Yani yüzde yirmilik bir gerçekleşme söz konusu. Yani neticede bizim mevcut belediye başkanımız 5 yıllık süreçte yüzde yirmilik bir belediye başkanlığı başarısı elde etmiş. Eğer bu bir başarı ise. Şimdi üstüne üstlük bütün ortaya çıkmışken, bütün gerçekleri hepimiz görüyorken, her alanda başarısız bir yönetim varken, bütçeden Sivas için harcanması gereken yerler dururken, paralar cübbeye, sarığa, termosa, çiçeklere yemelere içmelere gitmişken ve dört tane parkla, bir alt geçitle övünmenin bir anlamı yok.” dedi.

YAPTIK DİYEREK ÖVÜNDÜKLERİ BİRÇOK PROJE BELEDİYE BÜTÇESİ İLE YAPILMAMIŞTIR.
Yaptık diyerek başarılı olduklarını afişe ettikleri Numune hastanesinin oradaki üst geçidi diyorsanız, onlar zaten kara yolları tarafından yapımı tamamlanan merkezi hükümetin projesi. Kılavuzda yapılan, Şeyh Şamil’de yapılan spor tesislerini diyorsanız onlarda Gençlik Spor Bakanlığı tarafından finanse edilmiş projeler. Daha birçok proje olarak sunulan çalışmalarında çeşitli bakanlıklar tarafında finanse edildiklerini de biliyoruz. Şimdi bakanlıkların bütçesi ile yapılan eserleri çıktığımızda geriye kalan üç beş tane park, bir tane alt geçitle, birkaç tane yürüyüş yolu ile övünmekte nedir Allah akına. Bu memleket hepimizin. Taş üstüne taş koyan bu memleketin gelişmesi için bir çivi çakan herkese saygımız var. Ama bir Belediye Başkanının kendisine emanet edilen bir şehri, bir kurumu dikkatlice yönetmesi gerekir. Her şeyi kılı kırk yararcasına hesap ederek, israf etmeden adil ve şeffaf bir şekilde planlaması ve plana göre harcaması ve yönetmesi gerekir. Bu memlekette hangi partiden olursan ol, o harcadığın paralar bu memleketin her bir ferdinin kendi parası. Yazıktır günahtır. Hep aklıma geldikçe canım sıkılıyor. Yirmi bin kişiye ayakkabı dağıtmak Belediyenin, Belediye Başkanının görevi midir? O makama gelmek demek ve o makamın hakkını vermek için halkın içinde olarak onların dertleriyle dertlenmek demektir. Ama bu siyasi partinin yaptıklarını ve söz verip te yapmadıklarını görünce halkın gerçek sorunlarından, halkın ne durumda olduğundan haberlerinin olmadığını daha net görüyoruz. Ben buradan açıkça şunu söylemek istiyorum. Değerli vatandaşlarımız gözünün kapalı olmaması için onları sorulamaya hesap sormaya haklarını aramaya davet ediyorum. Aynı partiye sürekli oy veren hemşerilerime, Sivaslı vatandaşlarıma söylüyorum. Lütfen sorun. Korkmayın. Sizin vergilerinizle size harcanmak için gönderilen paraların nerelere harcandığını sormanızı istiyorum. Bir kez daha belirtmek istiyorum. Sivas Belediyesinin harcadığı para senin paran, hepimizin parası. Sivas halkı hiçbir zaman çaresiz olmamıştır. Türkiye Cumhuriyetin kuruluş süreci bunun en büyük göstergesidir. Sivaslılar çaresiz ve yalnız değildir. Çare Cumhuriyet Halk Partisidir. Çare Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkan Adayı Tacettin Kepenektir.. Çare yine Sivas halkı olacaktır. 31 Mart seçimleri Sivas için yeni bir aydınlık günün başlangıcı için dönüşüm günü olacaktır.” dedi.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”