Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

“Örnek Olmaya Devam Ediyorlar”

“Örnek Olmaya Devam Ediyorlar”
05 Şubat 2024 - 19:50

Emekli Öğretmenlerden Anlamlı Bağış
Sivas’ta 26 yıllık öğretmenlik yaşamlarının ardından emekli olan Filiz – Mehmet Çelik çifti, birikimleri ve aldıkları emekli ikramiyeleri ile birlikte toplam 1 milyon lirayı Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek’in makamında Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile AFAD’a bağışladı.

Emekli öğretmenlere teşekkür belgesi veren Valimiz Şimşek “Kendilerini bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Bu örnek davranışlarının yüzyılın felaketi dediğimiz deprem felaketinin yıl dönümünde gelmiş olması da ayrıca bir anlam taşıyor” dedi.

Sivas’ta 26 yıllık öğretmenlik yaşamlarının ardından emekli olan Filiz – Mehmet Çelik çifti, aldıkları 1 milyon liralık emekli ikramiyelerini Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile AFAD’a bağışladı.

Sivas’ta çeşitli okullarda öğretmen olarak görev yapan Mehmet Çelik (59) ve eşi Filiz Çelik (55), 26 yıllık çalışma hayatlarının ardından geçen yıl emekli oldu. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketinin ardından çift birikimleri ve aldıkları 1 milyon liralık emekli ikramiyelerini depremin yıl dönümünde Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağışladı.

– Örnek Olmaya Devam Ediyorlar

Sivas Valiliği makamında bağışları yapan Çelik çiftine, Vali Yılmaz Şimşek teşekkür belgesi takdim etti.

Mehmet ve Filiz öğretmenleri tebrik eden Vali Şimşek, “Mehmet hocamız ve Filiz hocamız devletimize yıllarca öğretmen olarak hizmet ettiler ve bu hizmetlerinin karşılığı olan emekli ikramiyelerini yine yıllarca biriktirdikleri meblağları Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfımıza ve AFAD’ımıza bağışladılar. Kendilerini bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Bu örnek davranışlarının yüzyılın felaketi dediğimiz deprem felaketinin yıl dönümünde gelmiş olması da ayrıca bir anlam taşıyor. Öğretmenlerimiz yıllarca hem öğrencilerine hem de topluma örnek oldular, topluma aydınlık saçtılar ama emekli olmalarına rağmen halen örnek olmaya devam ediyorlar. İnanıyorum ki bu örnek ve anlamlı davranışları herkese örnek olur, her meslek mensubuna örnek olur ve bu anlamlı bağışların devamı gelir ve bu şekilde de hem Türk Silahlı Kuvvetlerimize savunma sanayimize hem de depremzedelerimize katkı sunmaya milletçe devam ederiz. Tekrar hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

– Bu Ülkeye Kurban Oluruz

Yıllarca öğretmenlik yaptıktan sonra emekli ikramiyelerini anlamlandırmak için bağış yaptıklarını ifade eden Mehmet Çelik, “Ülkemize özgüvenli, vatanını ülkesini seven, çağdaş toplumla barışık çok güzel çocuklar yetiştirdik. Yıllarca çalıştık sonunda emeklilik süremiz geldi devletimiz bize bir ikramiye layık gördü. Paramızı aldık herkes gibi planlar yaptık ama asrın felaketinin ardından hayallerimizi ertelemeye başladık. Bunlarla birlikte çok yakınımızda savaşlar oldu. En büyük acıyı çocuklar çekti. Çocuklar bizim hassas noktamız. Çocukların bu ülkede güvenli bir ülkede yaşaması gerektiğini gördük. Güvenli bir ülkede yaşayamadıktan sonra benim bir milyonum olsa ne olur olmasa ne olur dedik, bizde varız dedik. Bizim için çok anlamlı olan ikramiye devletimizle, milletimizle paylaşınca anlamlıydı bizde bunu yapmaya çalıştık. Biz bu ülkeye kurban oluruz. Sayın Valimin ve çalışma ekibinin bize gösterdiği bu devlet şefkati, sıcaklıktan dolayı, bize verdikleri güvenden dolayı evet buraya gelirken farklı bakıyorduk, çekiniyorduk ama devletinin elini valimiz sayesinde omuzlarımızda hissettik. Bu da bizi ayrıca gururlandırdı, onurlandırdı. Saygılarımızı iletiyorum, çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

– Öğretmenliğimiz Devam Ediyor

Emekli olmalarına rağmen öğretmenlik mesleğinden emekli olunmadığını belirten Filiz Çelik ise, “26 yıllık çalışma hayatımızın sonunda devletimiz bizi emekli ikramiyesi ile ödüllendirdi. Bu süreçte olan felaket ve ülkemizin etrafındaki savaşları görünce içinde 26 yıllık emek barındıran bizim için çok çok değerli olan bu ikramiyeyi devletimizin yanında olduğumuzu göstermek, öğrencilerimize her zaman empoze ettiğimiz vatan bir tanedir, vatanınızı milletinizi sevin, ülkem için ben ne yaptım sorusunu ara sıra kendinize sorun diye çok anlatmışlığımız vardır. Devletimizin yanındayız. Devletimiz o büyük felaket olduğu zaman o gün yaraları sardı, sarıyor ve saracaktır. İşte bu yaralar sarılırken çorbada bir nebze bizim de tuzumuz olsun istedik. Buna da manevi anlamı bizim için çok anlamlı olan bu ikramiye ile bulunmak istedik. Devletimiz var olsun. Emekli oluyorsunuz ama öğretmenlik devam ediyor. Öğretmenlik hayat boyu. Başta Valimiz olmak üzere ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Umarım bir domino taşı etkisi yaratırız.” ifadelerini kullandı.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
YHT İle Sivas-İstanbul Seferi 7 Saat 18 Dakika
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti