Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Akşener, Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ı Tanıttı

Akşener, Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ı Tanıttı
18 Ocak 2024 - 23:43

Akşener, Başkan Adayı Ceylan’ı Tanıttı

Başkan Ceylan, “Benim bulunduğum yerde hırsızlık, ahlaksızlık, namussuzluk olamaz. Sivas’ı dürüstçe adil bir şekilde yöneteceğiz. Hiç kimseye haksız kazanç sağlamayacağız.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için Sivas’ta Belediye Başkan Adayı Mehmet Ceylan’ı tanıtarak “Şimdi sizden ehliyet istiyorum. Önce Mehmet Ceylan’ın seçimi için el vermenizi, yol vermenizi, 2028’de de bizi iktidar etmenizi istiyorum”. dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sivas’ta yaptığı konuşmada, Mehmet Ceylan’ın belediye başkanı olması için destek istedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri için il gezilerine devam ediyor. Akşener, bu kapsamda İYİ Parti Sivas İl Başkanlığı’nı ziyaretinin ardından Sivas’ta Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde partililere ve Sivaslılara hitap etti.

Sivas’ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen İYİ Parti adayları tanıtım toplantısına Sivas il teşkilatı, merkez ilçe teşkilatı, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kuranı Kerim Tilavetiyle devam etti. Küçük kız çocuğu Yağmur Sayar’ın andımızı okumasıyla devam eden programda, daha sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, salondakilere hitap etti.

Sivas’ta olduğu için büyük bir heyecan duyduğunu belirten Akşener, “Önce Muhsin (Yazıcıoğlu) başkanın ağabeyi aramızda onun için heyecan duyuyorum, ağabey hoş geldin. İkincisi Mehmet Ceylan’ın adaylığını resmi şekilde ilan edeceğiz. Onun için heyecan duyuyorum. Pek çok çileli yolculuktan yüz akıyla çıkmış insanlarsınız. Bütün haksızlıklara rağmen gidip Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni benim devletim diye kabul ettiği için asla uluslararası mahkemelere götürmemiş, Avrupa’ya, Amerika’ya şikayet etmemiş insanların kendileri ve aileleri burada. Onun için çok heyecanlıyım. Mehmet kardeşim inşallah elini kaldırdıktan sonra Sivas’ın belediye başkanı olacaksın çünkü sen de o uzun yolculuktan yüz akıyla çıkmış birisin” dedi.

Ardından İYİ Parti Sivas Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan’ı ve ilçelerdeki Belediye başkan adaylarını tanıtan Akşener’in adayları tanıtımının ardından kürsüye İYİ Parti Sivas Belediye Başkan adayı Mehmet Ceylan çıkarak salondakilere hitap etti.

Başkan Ceylan, “Sivas bir Türk şehridir. Cumhuriyete başkentlik yapmıştır. Selçuklu Devletine de Başkentlik yapmış Osmanlı’nın en büyük eyaletlerinden biri ve Cumhuriyete 108 gün başkentlik yapmış büyük Atamız Bozkurt’umuz mavi gözlü Türk oğlu Türkümüz burada 108 gün Sivas’a inanarak kaldı. 108 gün Sivaslılarla beraber oldu. Yani bir bakıma Sivas Cumhuriyetin ilk meclisini yaptı. Kongre lisesinde, ben de o okulda okumanın şerefine nail oldum. Bir de iyi ki Sivaslı doğmuşum. İyi ki Sivas sevdalısı olmuşum. İyi ki Türk doğmuşum. İyi ki Türk milliyetçisi olmuşum. İyi ki turan yolcusu olmuşum. İyi ki Kızıl Elma ülküsünün Rahmetli Elçi Bey’i diyordu ki arkadaşlar hiç Türk olmaya, olmayana veya Türklüğe değer vermeyene ısrar etmeyin. Türk şerefini onlar bilmezler. Bu şereften kısmetini alamayanlara Allah bunu nasip etmez diyordu. Bugün ben doksan dokuz seçimlerinde Sivas’ta on yedi bin oyumuz vardı, on yedi bin oyla Sivas’a geldiğimde bana arkadaşlar dediler ki ya sayın Ceylan gerçekten yani ikinci sıradasın kazanabileceğine inanıyor musun? Karınca misalini örnek verdim. Topal karıncaya sormuş nereye gidiyorsun diye. Hacca gidiyorum demiş. Ya bu halinle nasıl gideceksin demişler. O da demiş ki gidemesen de o yolda ölürüm. Biz yanmaya geldik. Biz hizmet etmeye geldik ve biz doğduğumuz topraklara olan tekrar borcumuzu ödemeye geldik. Yaşın önemi yoktur. Aşk ile sevdiğinizde eğer bir şeye sevdalıysanız orada gece yoktur. Şimdi biz çalışmadan başaramayız. Geldiğim günden bugüne Sivas’ta bir umutsuzluk, bir heyecansızlık ve benim tabirimle kurulmuş olan korku imparatorluğunun ve firavunun kurduğu ağır bir yapının olduğunu gördüm. Zaten bunu biliyorduk. Bu firavun düzenini yıkmaya geldik dedim. Birçok arkadaş buna alındı. Ben rahmetlik Türkeş’in talebesiyim. Atatürk’ün izinde giden bir Türk çocuğuyum. Allah bana rahmetlik Türkeş’le çalışmayı nasip etti. Bu benim şeref borcum. Bu benim namus borcum. Ülkücülük bir günlük değildir. Ölene kadar biz çocuklarımıza şehadet şerbeti içmiş insanlarımızı kucakta taşıyarak geldik. Ben aşağı yukarı sayın genel başkanımızı yirmili yaşlarından beri tanıyorum. Ve biz bu ülkü camiasının yolcularıyız. Bugün hiçbir şey değişmedi. Meral Akşener’e ihanet edenler Meral Akşener’i iftiralara boğanlar ve Meral Akşener’e yanlış ifadeler kullananlar inanın Soysuz ve şerefsiz insanlardır. Senin benim dilim de Muhsin Yazıcıoğlu’nun dilidir. Elçi beyin dilidir. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ile hiçbir şeyden korkmadık, çekinmedik, ucunda ölüm olsun. Çünkü biz Allah’ın rızası için yola çıkmış insanlarız.” şeklinde ifade etti.

Sivas’ı dürüstçe adil bir şekilde yöneteceğiz diyen Başkan Ceylan, “Çalan olmayacağız. Çaldırtmayacağız ve hiç kimseye haksız kazanç sağlamayacağız. Sizin huzurunuzda ant içiyorum ve yemin ediyorum. Eğer belediyede yanlışlıkla hırsızlık olmuşsa onun sebebi benim, beni yargılayın. Olamaz. Benim bulunduğum yerde hırsızlık, ahlaksızlık, namussuzluk olamaz. Onun için Arkadaşlarıma diyorum ki, ne olur lütfen meclis üyelerini seçerken bana dürüst, namuslu, ahlaklı adamlardı. Ve işini bilen adamlardı. Göğsümüzü gere gere aday tanıtımı yaptığımız gün buraya çıkaracağım sahneye. Nasıl mecliste biz anlaşıyorsak, bizim meclis üyelerimiz de önce burada, sonra belediye meclisinde anlaşacak. Biz şerefli insanlarla başarabiliriz. Şu anda AK Parti’nin Yönettiği bu düzende ahlak kalmamıştır. AK Parti’nin yönettiği bu belediyede insanlık kalmamıştır. AK Parti’nin yönettiği bu düzende insaf kalmamıştır. Bunların bütününe ben firavun düzen diyorum. Ve size söz veriyorum, bu firavun düzeni yıkacağım. Şimdi burada Yusuf abimiz var. Yusuf abiye dedim ki abi bizi kırmayacaksın, Yusuf Yazıcıoğlu. Biraz tereddütleri var. Endişeleri var. Bugün sizin huzurunuzda buna teklif ettik. Eve gittik. İl genel meclis üyesi birinci sırayı teklif ettik. Yusuf Abinin de başka şey söylemesine de eee imkan var mı efendim? Ben Muhsin Yazıcıoğlu ile birdim. Bugün ben rica ediyorum. İstirham ediyorum. Bu ailenin mirasını hak etmeyenler değil, hak edenler alsın ve bugün herkesin huzurunda sizin Yusuf abiye rozet takmanızı rica ediyorum. Sivas’ta başka kanaat önderlerimiz de var. Onları da ziyaret ediyoruz. Oralara da gidiyoruz. Sivas’ta ülkücü davaya hizmet etmiş bu davanın çilesini çekmiş bütün abilerimizi tek tek ziyaret edeceğiz. Ben vefasız insanları sevmedim hiçbir zaman. Biz her gün bir eve gidiyoruz. Mutlaka eski arkadaşlarımızın gönlünü alıyoruz. Sonra da çarşı, pazar ziyaretleri yapıyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Ben pehlivanım, ben iyi bir pehlivanım. Buraya kazanmaya geldim, Tuş etmeye geldim. Ve bu planın düzeninin sahiplerine unutamayacakları bir ders vereceğim, diye sözlerini sürdüren Başkan Ceylan, “Bir şeyi hatırlatıyorum. Bunlar Konya’dan ve Sivas’tan iktidarı yakaladılar. Birinci çıktıkları yer Konya, ikinci çıktıkları yer Sivas. Yani Millî Görüş anlayışı. Bugün bu seçimlerde, 31 Mart’ta biz bunların elinden bu belediyeyi alacağız. Buna yüzde yüz inanıyorum. Halk ta şöyle de bir şey var. İnsanlar benim akrabalarım bana telefon açıyorlar. Diyorlar ki Mehmet kurban olayım kardeş sakın bizim sana oy vereceğimizi Söyleme. Ama sana oy vereceğim. Ne olur bizim çocuklarımız belediyede çalışıyor. Devlet dairesinde çalışıyor. Allah aşkına ya. Bu kölelik düzeni midir ya? Sizin hiç vicdanınız yok mu? Ahlakınız yok mu? İnancınız yok mu? Adaletimiz yok mu? Bu insanlara bu korkuyu içlerine saldınız? Bir tane Sivaslı bunun aksini söyleyemez. Sivas’ta halkın yüzde sekseni, açlık sınırının altında yaşıyor. Sivas esnafın tabiriyle söylüyorum. Esnafın tabiriyle söylüyorum. Valisi olan bir köy haline gelmiş. Esnaf söylüyor, ben söylemiyorum. Kim o? Bu durumdan, sizin de desteklerinizle, Türk milletinin de desteğiyle ve Yusuf abinin desteğiyle biz bunu başaracağız. Biz Yusuf abiyi seviyoruz, yanımıza alacağız. Büyüğümüz olarak yanımızda olacak. Biz bir hata yaparsak o hatamıza mani olsun diye alacağız. İşte bizim anlayışımız, yönetim anlayışımız bu. Biz Türkiye’deki siyasete örnek bir siyaset izliyoruz. Biz diyoruz ki sizinle, evet biz buradayız, cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Evet, biz buradayız. Hepimiz buradayız. Cumhuriyete sahip çıkacağız. Burada da ne mutlu Türk’üm diyene. Andımız Atatürk. Muhsin Yazıcıoğlu katilleri bulunacak. Rahmetlik Başbuğumuz her daim alınacak. Bugün Türkeş’i unutturmaya çalışanlar var mı? Var. Katillerini unutturmaya çalışanlar var mı Var. Sivas’ta Atatürk heykeli var önüne bir tane panel koydular. Her taraf ışıklandırılmış. Her taraf ışıklandırılmış. Öyle oraya dört tane spot lamba koymuyor. Şimdi Volkan’la beraber Yüksek Anıtlar Kurulu’na müracaat ediyoruz. Ya buna anıtlar kurulu olarak siz ışıklandırın, ya da belediye olarak valiye dilekçe veriyoruz. Belediye başkanına ve anıtlar düzeltmedi mi. Eğer yapmazlarsa ben orayı gidip ışıklandıracağım. Atatürk’ü karanlıkta bırakmaya hiçbir soysuzun gücü yetmez. Hepinize teşekkür ediyorum. Şeref verdiğiniz Milletvekili arkadaşlarıma, herkese, bütün katılımcılara, basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”