Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Okul Koridorlarına İngilizce Sokağı Oluşturuldu

Okul Koridorlarına İngilizce Sokağı Oluşturuldu
08 Ocak 2024 - 16:03

Okul Koridorlarına İngilizce Sokağı Oluşturuldu


Sivas’ta bazı Okulların koridorlarına İngilizce Sokağı projesi kazandırıldı.


Sivas’ta üç tane okula AK Parti Sivas Eski Milletvekili Semiha Ekinci’nin bağışları ile “İngilizce Sokağı” kazandırıldı.
Sivas’ta bazı okullarda öğrencilerin yabancı dili daha çabuk öğrenmelerini sağlamak amacıyla “İngilizce Sokağı” oluşturuldu.
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sivas Eski Milletvekili Semiha Ekinci’nin katkılarıyla Sivas’ta şimdilik 2 okulda daha sonra ise Gaziosmanpaşa İlkokulu olmak üzere 3 okulda çocukların İngilizceyi görsel olarak daha kolay öğrenebilmeleri için geliştirilen “İngilizce Sokağı” projesinin açılışı yapıldı.


Okullarda yer alan İngilizce Sokağı projesinin açılışına Sivas Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş’ın yanı sıra projenin sağlayıcıları Ali Çimen ile birlikte okul idaresi ve öğretmenler yer aldı.


Sivas’ta Danişment İlkokulu, Ortaokulu ve Vali Lütfullah Bilgin İlkokuluna “İngilizce Sokağı” projesi kazandırıldı.
AK Parti Sivas Eski Milletvekili Semiha Ekinci’nin bağışları ile okul içerisinde oluşturulan “İngilizce Sokağı” projesi açılışında konuşan Ekinci, “kendi mahallemin okulu ve mezunu olduğum Danişment İlkokulu ve diğer okullarımız olmak üzere okullarda çocuklarımızın İngilizceyi daha iyi öğrenebilmeleri için böyle bir projenin hayata geçmesi için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Bu okula 5 yıl boyunca gelerek ilkokulu burada okudum. Tabi böyle olunca projeye buradan başlamak istedik. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin kullanımına sunmak için İngilizce koridorumuzun açılışını yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah çocuklarımız çağın gereksinimleri içerisinde olan İngilizceyi bu koridor sayesinde daha güzel öğrenerek yetişecekler. Her zaman Sivas’ın gençlerimizin ve eğitim camiamızın emrindeyim.” şeklinde ifade etti.


Sivas Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel Sekreteri Şakir Öner Öztürk, ise “okullarımıza bu şekilde kazanımların kazandırılması bizleri çok mutlu ediyor. Eğitimde her daim ileriye doğru gidiyoruz. Bu projede onlardan birisi. Çocuklarımız okullarının koridorunda gezerken dahi eğitim görmüş olacaklar. Bu İngilizce koridorları sayesinde İngilizceyi görerek öğrenmeleri daha da güzel olacak. Katkı sunan herkese teşekkür ederim. Çocuklarımıza ve okullarımıza hayırlı olsun.” şeklinde ifade etti.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
YHT İle Sivas-İstanbul Seferi 7 Saat 18 Dakika
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti