Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Yüz Yıllık Eserlerin Sergilendiği Cumhuriyet Müzesi Oluşturdular

Yüz Yıllık Eserlerin Sergilendiği Cumhuriyet Müzesi Oluşturdular
31 Ekim 2023 - 8:37

Sivas’ta Kızılırmak İlkokulunda eğitim gören öğrenciler öğretmenleri ile birlikte yüz yıllık eserlerin sergilendiği Cumhuriyet Müzesi oluşturdular.

Kızılırmak İlkokulu 3-C sınıfı öğretmeni Rafet Aygün, eğitim -öğretim yılı başında uygulamaya koyduğu “Her Hafta Bir Değer, Hayatıma Değer Katar” projesi kapsamında öğrenci ve velileri ile birlikte her hafta bir değerimizi yaşayarak öğrenmekteler.

Daha önce çiçek saksılama, sokak ve yabani hayvanlar için satın aldıkları yem ve mamaları hayvanların yaşam alanlarına bıraktılar. Daha sonra paylaşma değerini yaşatmak için belediye işçileri ile şantiyede beslenmelerini paylaşarak ortak kahvaltı yaptılar. Geçen hafta Filistin ve Gazze için yardım kampanyası yapıp topladıkları yirmi bin lirayı Kızılay yetkililerine teslim eden 3-C sınıfı öğrencileri bu hafta aynı proje kapsamında geçmişinden kopmadıklarını göstermek için, Cumhuriyetimizin 100.yılına ithaf edilmek üzere okul içerisinde Cumhuriyet Müzesi kurdular. Yüz ile iki yüz yıllık eserlerin sergilendiği müze gün boyu diğer sınıflar tarafından ziyaret edildi ve çok beğenildi.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”