Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

100.Yılda 100 Ses Yeni Marş İçin Bir Araya Geldiler

100.Yılda 100 Ses Yeni Marş İçin Bir Araya Geldiler
26 Ekim 2023 - 8:53

100.Yılda 100 Ses “Cumhuriyet 100 Yaşında” marşı için bir araya geldiler.

Müzik öğretmeni Muharrem Baz, Atatürk Çocukları Marşı’nın ardından şimdide Cumhuriyetimizin 100.Yılında, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katkı sağlamak amacıyla  sözü ve bestesi kendisine ait olan ‘’Cumhuriyet 100 Yaşında’’ marşını farklı illerde yaşayan 100 kişiyle seslendirdi.

Cumhuriyetimizin 100.Yılında, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna katkı sağlamak amacıyla Ankara’da müzik öğretmenliği yapan Muharrem Baz, tarafından sözleri yazılan ve bestelenen ‘’Cumhuriyet 100 Yaşında’’ marşını seslendirmek için 100 kişi bir araya geldi.

 

Farklı illerde yaşayan ve stüdyolarda alınan ses kayıtları Ankara’da stüdyoda birleştirildi ve 100.Yılda 100 Ses oluştu.

Çocuklar, gençler, öğretmenler, farklı mesleklerden oluşan yetişkinler sesleri ile ve güzel yürekleriyle “Cumhuriyet 100 Yaşında” marşına can verdiler.

Marşı seslendiren 100 güzel ses, yüz güzel yürek 15 Ekim pazar günü Atalarını ziyaret etmek için Ankara’da, İlk defa Anıtkabir’de atalarının huzurunda bir araya gelerek ona olan sevgilerini ve minnetlerini dile getirerek, Anıtkabir’de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda ona olan bağlılıklarını dile getirip mozolesine çiçekler bıraktılar.

Ayrıca pandemi döneminde uzaktan eğitimle birçok çocuğa müzik eğitimi verip, şarkılar marşlar öğretmek için sınıf öğretmeni Serya Baz ve müzik öğretmeni Muharrem Baz, tarafından eTwinning projesi olarak kurulan Türkiye Çocukları Korosu yönetim ekibi Cumhuriyetimizin 100.Yılı etkinliklerine katkı sağlamak için yine bir araya geldiler.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurdukları eTwinning Türkiye Çocukları Korosu ile şimdi de 81 ilin ve KKTC’nin okullarında yapacağı cumhuriyet kutlamalarına renk katmak ve yeni bir marşı hep beraber coşkuyla söyleyip farkındalık yaratmak için öğrenciler öğretmenleri eşliğinde çalışmalara başladılar.

Marşa ve marşın hareketlerine çalışan öğrenciler, çalışmalarını Cumhuriyet Bayramı’nda okullarında sergileyecekler. Ayrıca çektikleri videoları da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda birleştirip sosyal medya hesaplarında paylaşacaklar.

Marşı seslendirenler, “Bizler; Ata’mızın yegane armağanı olan Cumhuriyetimizin emanetçileri olarak en büyük bayramımızın 100.Yaşını coşkuyla, gururla ve onurla kutluyoruz.”dediler.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”