Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Miniklerden Gazze’ye Destek

Miniklerden Gazze’ye Destek
20 Ekim 2023 - 15:42

Miniklerden Gazze’ye Destek

Sivas’ta Kızılırmak İlkokulu 3/C sınıfı öğrencileri Öğretmenleri Rafet Aygün öncülüğünde, öğrenci velilerinin de desteğiyle Filistinlilere ve Gazze’ye yardım kampanyası başlattılar. Okulda hazırladıkları kumbaraya 3 gün içerisinde 20 bin TL bağış toplandı. Toplanan paralar Sivas Kızılay Şubesine teslim edildi.

İsrail’in saldırısı altındaki Filistinlilere destek olmak için Sivas Kızılırmak İlkokulu öğrencileri okulda bir kumbara oluşturarak 3 gün boyunca para topladılar.

Sivas şehir merkezinde yer alan Sivas Kızılırmak İlkokulu 3/C sınıfı öğretmeni Rafet Aygün, öğrencilerinin İsrail ve Filistin savaşında yaşananlara üzüldüğünü görmesinin ardından, ‘Her Haftaya Bir Değer, Hayatıma Değer Katar’ projesi kapsamında; okulda velilerin desteğiyle öğrencilerce bir kumbara hazırlayarak, okulda 3 gün boyunca öğrenci, öğretmen, veli ve çalışanların destekleriyle 20 bin TL toplandı. Toplanan para, düzenlenen programla Türk Kızılay Sivas şubesi ekibine teslim edildi.

“Temennimiz, Savaşın En Kısa Sürede Durmasıdır”

Türk Kızılay Sivas Şube Başkanı Fikret Doğruyol, “Kızılırmak İlköğretim Okulu’muz çok anlamlı bir etkinlik düzenlemiş. Şu anda İsrail’in yaptığı zulme ‘Dur’ demek için bir adım atmıştır. Türk milleti olarak her zaman ve her anlamda mazlumun ve mağdurun yanında olduğumuz gibi, bugün de minik çocuklarımızla beraber bir araya geldik. Toplanan bağış miktarı çok önemli olmamakla beraber; ölen çocuklarımıza ve insanlarımıza dua, İsrail zulmüne de beddua için toplanmış bir paradır. Temennimiz, savaşın en kısa sürede durmasıdır” dedi.

“Dünyanın Her Yanında Akan Kanın Rengi Aynıdır”

Okul Öğretmen Rafet Aygün, “3/C sınıfı olarak her hafta cuma günleri uyguladığımız ‘Her Haftaya Bir Değer, Hayatıma Değer Katar’ projesi kapsamında bu hafta, Filistin ve Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek istedik. Filistin’de sadece savunmasız, korunmasız ve masum insanlar ölmüyor. Bugün, Gazze’de insanlık vicdanı ve merhamet duyguları da ölüyor. Dünyanın her yanında çocuk ağlamaları aynıdır. Dünyanın her yanında akan kanın rengi aynıdır. Orada ölenler, savunmasız, anne, baba ve çocuk oldukları için üzülüyoruz” diye konuştu.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”