Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Bu Projeyle Su Sorunu Kalmayacak

Bu Projeyle Su Sorunu Kalmayacak
26 Eylül 2023 - 11:58

Başkan Bilgin, “Ekim sonu, Kasım başı gibi projenin tamamı bitmiş ve açılışa hazır hale gelecek” dedi.

Pusat Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajı’na çekilen isale hattında sona gelindi.

Sivas’ın yeni yılda su sorunu yaşamaması için Sivas Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl Sivas’ta yaşanan su sıkıntısı ile yeniden karşı karşıya kalmamak adına çalışmalara hız veren ve Sivas Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Pusat-Özen Barajı ile 4 Eylül Barajını birleştirecek olan toplamda 52 kilometrelik hattın bir hafta içerisinde açılması planlanıyor.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, DSİ Bölge Müdürü Zafer Aslan ile birlikte isale hattındaki çalışmaları yerinde inceleyerek gelinen son durum hakkında bilgiler aldı.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, artık son aşamaya gelinen proje hakkında yüklenici firma yetkililerinden 4 Eylül Barajı’ndaki son durum hakkında bilgi alarak önümüzdeki günlerde bu hattın açılacağının müjdesini verdi.

Başkan Bilgin, “Şehrimizin en önemli içme suyu projelerinden bir tanesi olan Pusat-Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajına su iletilmesi ile ilgili çalışmalar artık son aşamada. Geçen yıl içme suyu anlamında sorun yaşamıştık. Projenin ilk etabı olan kısmı tamamlayıp suyu yola vermiştik. Projeyi bu yılda devam ettirdik ve yaklaşık 50 kilometrelik hat tamamlanmak üzere. Haftaya inşallah suyu baraja vererek sorunu çözmüş olacağız. İnşallah Ekim ayı sonu, Kasım ayı başı gibi projenin tamamı bitmiş olarak Pusat-Özen Barajı’ndan 4 Eylül Barajına suyu getirmiş olacağız. Biz hemşehrilerimizin su sorunu yaşamaması için üzerimize düşen görevi yapma gayreti içerisindeyiz. Su temininden daha önemli olan ise suyu tasarruflu ve israf etmeden kullanmaktır. Tüm dünya iklim değişikliği sebebiyle kuraklıkla karşı karşıya. Bu bölgemizi de, ilimizi de etkiliyor. Biz yeni su kaynaklarını baraja getirerek bu sorunu asgariye indirmek için gayret ediyoruz ama bu noktada sadece bizim gayretimiz değil, hemşehrilerimizin de suyu daha tasarruflu kullanmasını istirham ediyoruz.” dedi.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”