Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Ortak Toplantı Yaptılar

Ortak Toplantı Yaptılar
08 Eylül 2023 - 17:46

STSO ve ETSO’dan Ortak Toplantılar.
Sivas ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odalarının akreditasyon izleme komiteleri ortak toplantıda bir araya geldi.
Toplantıda Sivas TSO’nun yürütmekte olduğu “İyi Uygulama Çalışmaları” paylaşılarak revizyonu yapılan akreditasyon sistem kriterleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Daha sonra Sivas ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odalarının ortak meclis toplantısı STSO meclis salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Sivas TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz, Erzurum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın ve her iki odanın meclis üyeleri katıldı.
Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Sivas TSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, Sivas TSO’nun tarihçesini hakkında bilgiler verdi. Sivas ve Erzurum’un kaderinin ayını olduğunun birliktelik mesajını veren Yıldırım, “Hızlı trenin genişlemesinin ardından Sivas bir merkez olacak. Sizleri bu nedenle burada daha sık ağırlamak isteriz” dedi.


Ardından söz alan Başkan Zeki Özdemir, ”Ticaret ve Sanayi Odalarının görevleri içerisinde şehrin ekonomik anlamda gelişimini sağlamak yanı sıra sosyal hayatın gelişmesini katkı sunmak gelmektedir. Bunu sağlarken tek başına da değil, etkileşim içerisinde tüm yurdun satında, tüm ülkemizi ilgilendirecek şekilde davranış, etkinlik ve faaliyetler içerisinde olmamız da görevlerimiz içerisinde. Cumhuriyeti Kuran Şehirler buluşması fikri ilk ortaya çıktığında çok mutlu olduk. TOBB başkanımıza ileterek bunun 4 oda ile birlikte yapılması konusunda çalışmaları başlattık. Çünkü biliyorsunuz ki; 19 Mayısta Samsun’da ve 4 Eylülde Sivas’taki nihai kararlarla Cumhuriyetin temelleri atılıyor. Bunları bir arya getirmek de Ticaret ve Sanayi Odalarımız bünyesinde ülkemizin sadece ekonomik değil sosyal anlamdaki gelişimini sağlamak ve bizden sonraki nesillere de bu gelişimin sirayet edebilmesidir. Bu birleşmenin birlikte hareket etmenin fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Tabi yalnızca sosyal değil ekonomik anlamda da etkileşimin sağlanması için de elimizden geleni sarf etmek bizim görevimiz olacaktır”
Sivas TSO’nun davetinden memnun olduklarını ifade eden Erzurum TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, iki kardeş odanın ortak meclis toplantısının her iki şehrin daha fazla gelişmesi ve kalkınması için bir başlangıç olması temennisinde bulundu. Özakalın, tarihi, kültürü, ekonomisi ve coğrafi yapısı birbiriyle özdeşleşen Erzurum ve Sivas’ın bundan sonra daha fazla işbirliği içerisinde olacağını vurguladı. Kardeş oda projesine Samsun ve Amasya’yı da katma fikrinin vereceği heyecandan bahseden Özakalın “Program çerçevesinde buraya geldiğimizde iş başka bir boyut alıyor. Amasya ve Samsun’u da bu işe dâhil edersek ben inanıyorum ki bu program milli program haline getirilebilir. Milli günleri de canlı tutmak adına bir araya gelmek gerektiği kanaatindeyim” dedi.

EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta 2024 Yılı Kurbanlık Fiyatları Belirlendi
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
6 Aylık Geçici İşçi Alınacak
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
YHT İle Sivas-İstanbul Seferi 7 Saat 18 Dakika