Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“Karara Saygı Duymalı ve Her Türlü Şükretmeliyiz”

“Karara Saygı Duymalı ve Her Türlü Şükretmeliyiz”
10 Nisan 2023 - 11:50

Topgül, “karara saygı duymalı ve her türlü şükretmeliyiz, neyin hayır neyin şer olduğunu bizler bilemeyiz, hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır olabilir.” dedi.

Türkiye’de 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için milletvekili aday listeleri genel merkezler tarafından açıklandı.

Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Ak Parti Sivas Milletvekillileri adaylarının isimlerin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Ak Parti Sivas Milletvekillerinin isimlerinin genel merkez tarafından açıklanması ile birlikte Sivas’ta Ak Partililer tarafından liste eleştirilere neden oldu.

Listenin eleştirilere neden olmasıyla beraber Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Topgül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Kıymetli hemşehrilerim;

AK Parti’de aday adaylarının ve onların destekçilerinin adaylık mücadeleleri listeler açıklanana kadardır. Liste açıklandıktan sonra tüm adaylar bizimdir.

İstişare etmek sünnettir, istişareden çıkan her türlü karara uymak farz hükmündedir.

28.dönem milletvekili adaylığı için genel merkezimiz tarafından gerekli istişari mahiyetteki çalışmalar yapılarak en ideal öngörülen listemiz YSK’ya teslim edilmiştir.

Bunlar nasip, kısmet işidir, Rabbimin imtihanlarıdır, karara saygı duymalı ve her türlü şükretmeliyiz, neyin hayır neyin şer olduğunu bizler bilemeyiz, hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır olabilir.

Bundan sonra bize düşen hep beraber Reisimiz, partimiz ve adaylarımızın başarısı için gece gündüz demeden, dur durak bilmeden 14 Mayıs’a kadar çalışmaktır.

Listelere tepki gösteren bazı partililerimizin de birkaç gün sonra kendilerine gelip çalışmalarına başlayacaklarına canı gönülden inanıyorum. Bizlere de bu yakışır.

Hangi isimlerle liste yaparsak yapalım ona da farklı kesimlerin itiraz edebileceğini unutmayalım, en iyi liste Genel Başkanımızın onayladığı listedir.

Lütfen oyuna gelmeyelim, Recep Tayyip Erdoğan’a veririm, bu listeden dolayı AK Parti’ye oy vermem demek, Cumhurbaşkanımızı tam manasıyla desteklemek manasına gelmez, kör topal seçtirmek olur. Türkiye Büyük Millet Meclisinde çoğunluğu kaybetmiş bir iktidar ve hükümet çok büyük sıkıntılar yaşar ki tekrar seçime gitmek zorunda kalabiliriz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kaybedecek bir dakika boş zamanı yoktur.

Aklımıza başımıza alalım, vebale ve sorumluluğa girmeyelim. Yarın pişman olabiliriz ama geri dönüşü olmaz, 20 yıllık kazanımlarımızı bir gecede kaybedebiliriz.

Sizleri acizane bir kardeşiniz olarak sağduyulu olmaya ve aklı selim hareket etmeye davet ediyorum.

Dua ile, Allah (cc)’a emanet olun… şeklinde ifade etti.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor