Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayları Medya Net’e Konuk Oldu

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayları Medya Net’e Konuk Oldu
29 Mart 2023 - 2:44

İYİ Parti Sivas Milletvekili Aday Adayları Erol Bozkuş, Canan Caner Küliğ, Erdem Er ve Kürşat Hardal Medya Net Haber’e konuk oldular.

Medya Net Haberde Gazeteci Günebakan Hakan Bakar’ın Yayın Konuğu olan İYİ Parti Sivas Milletvekili Aday Adayları Erol Bozkuş, Canan Caner Küliğ, Erdem Er ve Kürşat Hardal Medya Net Haber’e özel açıklamalarda bulundular.

Medya Net dijital yayın platformunda yapılan yayında İYİ Parti olarak Sivas için düşündükleri projeler ve çalışmalar hakkında önemli açıklamalar yaptılar.

İYİ Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Erol Bozkuş, “Sivas’ta gelişmeyi köylerimizden başlatacağız. Köy kent projelerini geliştireceğiz. Tarımsal ve hayvansal ürünleri plana bağlayarak üretimi geliştireceğiz. Hayvancılık biraz daha modern hale getirilirlerse otomatikman verim artar. İnsanların köyüne yuva kurması için şehirdeki imkanları köylerimize taşımamız lazım. Bu Avrupa’da uygulanıyor.” şeklinde ifade etti.

İYİ Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Canan Caner Kuliğ, “toplum analizini iyi yapmak lazım. Ben çarşıda yürürken birçok insanın yüzünün güldüğünü görmüyorum. Bir baba düşünün çocuğunun istediğini alamıyor. Bu toplumu yeniden tekrardan bir şekilde inşa etmek gerekiyor. Ömrü boyunca tatile gidemeyen insanlar var. 20 yıllık bir iktidarın arkasından da ben bu kadar psikolojisi bozuk toplum görmek istemezdim.” İfadelerine yer verdi.

İYİ Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Erdem Er, “kırsaldan hareket etmemiz lazım. Biz kısalı bırakıp şehirlerde bir takım şeyler yapmaya çalışırsak bugün deprem bölgesinde yaşanan felaketleri yaşarız. Ecdat geçmişte doğrusunu yapmış. Dağlık yerlere yerleşmiş, ovalarda tarım yapmış. Biz bugün bunun tam tersiniz yapıyoruz. İşte bu yüzden kırsaldan başlamamız lazım. Köy okulları kapatılarak olmaz. Bugün köyleri gezdiğimizde köyler bom boş. İşte kırsalı yeniden canlandıracaksak o köy okulları açılacak. O köy okullarında da andımız okunacak. Köyde sıcak u olmazsa, köyde internet olmazsa, bu alt yapılar sağlanmazsa kimse o zahmeti çekmez.” İfadelerini kullandı.

İYİ Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Kürşat Hardal ise, “Köylerle şehirlerin standartların eşitlenmesi lazım. Şimdi bir genç köyde telefonu çekmiyor. Genç köyde niye yaşasın. İnternet doğru düzgün yok, teknoloji yok. Köyde yaşayan bir genç şuandaki online eğitime nasıl katılacak. Katılamıyor işte köy ve kent arasındaki fırsat eşitliği sağlanamıyor. Eğer şehirdeki altyapıyı köyde yaşayanlara da verirsen. Orada çobanda olur, tarımsal faaliyetlerde olur. Köyde kalkınır ihya olur. Köylüde durur ve burada merkeze göçün önüne de geçilmiş olur.” Şeklinde konuştu.

EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta 2024 Yılı Kurbanlık Fiyatları Belirlendi
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
6 Aylık Geçici İşçi Alınacak
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sanayide Kadın Eli Kalkınmanın Temeli Projesi İmzanladı
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“Acil Çözüm Bekliyoruz”
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
YHT İle Sivas-İstanbul Seferi 7 Saat 18 Dakika