Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“Eczanelerde Yaşanan Kuyruklar İlaç Yokluğundan Kaynaklanıyor”

“Eczanelerde Yaşanan Kuyruklar İlaç Yokluğundan Kaynaklanıyor”
07 Ocak 2023 - 19:49

Başkan Eren, “Eczanelerdeki ilaç yokluklarınınım sorumlusu eczacınız değildir.”dedi.

Sivas Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, Sivas’ta eczanelerde yaşanan kuyrukların ilaç yokluğundan kaynaklandığını söyledi.

Medya Net Haber’e vatandaşların çekip gönderdiği videoda, Vatandaşlar soğukta saatlerce eczane önünde  ilaç kuyruğu bekliyor. Sivas’ta vatandaşlar hastaneler ve eczaneler doldu taştı. Özellikle salgın dönemlerinde yetkililer mutlaka bu işlere çözüm yolu bulmalarını istemeleri üzerine, Sivas Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, sosyal medyada paylaşımın altına açıklama yaptı.

Sivas Eczacılar Odası Başkanı Bahadır Eren, yaptığı açıklamada şunları ifade etti

“Nöbetçi eczane sayılarımızı, Aralık ayı itibariyle artırdık, ama buradaki sorun nöbetçi eczane sayılarından ziyade ilaç yoklukları. Uzun zamandır dile getirdiğimiz ama hala maalesef bir çözüm üretilmeyen ilaç yoklukları, eczanelerde antibiyotikler, soğuk algınlığı ilaçları, çocuklar için ağrı kesici ateş düşürücü şuruplar, antibiyotikler bulunmamakta. Bu hastaların büyük çoğunluğu diğer nöbetçi eczanelerde bulamadıkları ilaçlar işin eczane eczane gezen hastalarımız maalesef, ilaç yoklukları devam ettiği sürece üzülerek söylemeliyim ki bu ve benzeri görüntüler devam edecektir. Eczanelerdeki ilaç yokluklarınınım sorumlusu eczacınız değildir…” ifadelerine yer verdi.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor