Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Sivas İçin Ortak Açıklama Yaptılar

Sivas İçin Ortak Açıklama Yaptılar
25 Aralık 2022 - 8:25

Millet İttifakı Sivas İl Başkanları “Şehirde Yaşanan Tüm Adaletsizlik, Hukuksuzluk İçin Buradayız” dediler.

Sivas’taki Millet İttifakı Sivas İl Başkanları Sivas’ın Sorunları Hakkında Ortak Basın Toplantısı Düzenleyerek açıklama yaptılar.

CHP Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun, Demokrat Parti Sivas İl Başkanı Numan Akay,  DEVA Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce,  Gelecek Partisi Sivas İl başkanı Kadir Aydın,  Saadet Partisi Sivas İl Başkanı M. Zahit Tokgöz katılırken gerçekleşen ortak basın açıklamasında İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, yer almadı.

“SİVAS IN SON 50 YILLIK MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ”

Ortak basın toplantısının açılışını yapan DEVA Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce, “Değerli basın mensubu arkadaşlarımız CHP, DEMOKRAT, DEVA, GELECEK VE SAADET PARTİSİ temsilcileri olarak Sivas’ın sorunları üzerine gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza tüm parti başkanları adına hoş geldiniz diyorum. Bildiğiniz üzere Kurtuluş savaşında 108 gün başkentlik yapmış Selçuklu ve Osmanlının gözbebeği olan Sivas’ımız son 50 yıldır göç vermekte, ekonomik anlamda da ilk 20 de bir il iken bugün 60.sıralarda kendine yer bulabilen bir il haline gelmiştir.

İktidarı koşulsuz destekleyen bir il olarak ne yazık ki hak ettiğimiz değeri alamamıştır, tabiri caizse ceketimi koysak kazanırız mantığında yönetilen bir şehir haline geldik, artık bu gidişi bir dur demenin zamanı gelmiştir

Bizler bugüne kadar Sivas belleğinde hiç yer almayan bir ilki gerçekleştirmek için 6 parti temsilcisi olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Genel siyasetin Parti Genel Merkezlerinde, Genel Başkanlarımız ve parti temsilcilerimizle Ankara da en iyi şekilde dillendirildi ülkemizde, bizlerde şehrin sorunlarını dile getirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Biz Biliyoruz ki

Ankara da Genel Başkanlarımız ve kurmayları tarih yazıyor,

İktidarın her türlü baskı kurduğu,

Ötekileştirdiği, kendinden olmayanı cezalandırdığı bir ortamda

Bizlerde Sivas ta tarih yazmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız

Tüm siyasi görüşlerimizin bir kenara bırakıldığı bu ortamda

Sivas ın son 50 yıllık makus talihini değiştirmek için buradayız

İşsizlik ten dolayı Sivas ı terk eden insanımız için buradayız

Yokluktan doğalgazı kesilen insanımız için buradayız

Okula giden çocuğuna harçlık veremeyen insanımız için buradayız

ŞEHİRDE YAŞANAN TÜM ADALETSİZLİK, HUKUKSUZLUK İÇİN BURADAYIZ

Burada Sayın başkanlarımız şehrin sorunlarını dile getirecek ve bundan sonrada konunun takipçisi olacaklardır.

Siyaset bundan sonra Sivas ta farklı olacağı kanaatindeyiz.

Her biri kendi alanında kendini yetiştirmiş arkadaşlarımızla şehre dair sorunları dün dile getirdiğimiz gibi bugünde dile getirmeye devam edeceğiz dün tek başımıza yaptığımız çalışmayı bugün birlikte dile getiriyoruz.

İnşallah yarınlarımız bugünlerimizden güzel olacaktır.  Toplantımıza katıldığınız için şimdiden teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açılış konuşmasını yapan İnce, sözü Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yılmaz Coşkun’a bıraktı.

“YHT’Yİ SİVAS’A BİZ KAZANDIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun, konuşmasında YHT konusunu gündeme alarak şunları ifade etti. “Sivas’ın 14 yıldır Yüksek Hızlı Tren’in geldi-gelecek ninnisi ile bugünlere geldiğini, 7 defa ertelendiğini ve son olarak Ulaştırma Bakanı tarafından 8.nci randevunun verildiğini belirterek, “2008’de başlayan YHT serüveni büyük bir muamma. 9 milyar TL’ye mal olacak bu proje bedeli şimdi 25 milyar TL’ye çıktı. Bu kadar fiyat farkı vatandaşın sırtına beceriksizliklerinden, iş bilmezliklerinden dolayı binmiştir. Ulaştırma Bakanı YHT’nin Sivas’a ulaşma tarihini Nisan 2023 olarak belirttiğini, ama Cumhurbaşkanı’nın 2024 tarihini gösterdiğini. Yanlış kamulaştırmaların tarım arazilerini de yok ettiğini, “Emin olun, Millet İttifakı olarak YHT’yi Sivas’a biz kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

“SİVAS’IN KADERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Demokrat Parti Sivas İl Başkanı Numan Akay ise, Sivas’ın karayolu ulaşım sorununu dile getirdi.

Akay, Sivas Çevre yolunun bir ulaşım merkezi olma yolunda kuzey-güney yol hattı bağı olduğunu, Ünye-İskenderun yol hattı bağlamında Kızıl Elma olarak nitelendirilen ve Sultan Abdülaziz projesi olarak da bilinen bu yolun Sivas’tan koparıldığını belirtti. Ünye-İskenderun ulaşım projesinin ana merkezi olan, günde 40 bin aracın geçmesi hedeflenen Sivas bu projenin dışına itilmiş, merkezden geçecek yol ilçelerden devam ederek Ordu’ya ulaşacaktır. 40 bin araçtan Seyfebeli güzergahı muaf olmuştur. Tek adam zihniyeti, ben yaptım oldu zihniyeti bizi mahvetti. Kendi içlerinde bile çelişkiler içindeler. Sivas’ın kaderine sahip çıkmalıyız” dedi.

“ESKİ SANAYİDE YAPILAN BÜROLAR KİMLERE SATILDI?”

Konuşmalar içerisinde söz alan Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce, Sivas sanayisinde gerçekleştirilen SİDAŞ imar çalışmasının yargıda olduğunu söyleyerek, “2.nci Etap çalışmalar için şimdi panolarda ilanlar var. 1.nci etap ihalesinden hiç kimsenin haberi olmadı. Kalmış ki satışın üçte bir oranında yapıldığı, burada partililerin ofisleri satın aldığı iddiaları mevcut. Bizler Millet İttifakı İl Başkanları olarak kimlere bu bürolar satılmıştır, soruyor cevap istiyoruz. SİDAŞ olsun Özbelsan olsun bizim değerlerimiz, bizler bu değerlerimizi güçlendirmeliyiz, siyasete alet etmemeliyiz. Şehitler Camii ile OPET arasında ki dükkanlara 15 gün içerisinde tahliye tebligatının gittiğini, kış kıyamette esnaflara büyük bir eziyet yapılmakta. Kış ayında böyle bir çalışmanın askıya alınmasının esnafı rahatlatacağı kanaatindeyim.” Şeklinde ifade etti.

“HERKES SİVAS’TA ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR

Gelecek Partisi Sivas İl Başkanı Kadir Aydın, ise sanayi, Sivas Demir Çelik Fabrikası ve TÜRESAŞ sorunlarına değinerek, “Sivas’ın iki büyük fabrikasının eritildiğini ve Sivas’ın kan kaybettiğini görmekteyiz. TÜRESAŞ’ın 1 adet bile vagon üretmediği dillendiriliyor. Soruyoruz, kaç kişi çalışıyor, kaç kişilik kapasiteye sahibiz, üretimimiz ne kadar? Fabrikanın yan üretimlerinin başka şehirlere gittiğini biliyoruz, yazık değil mi?” dedi.

Yine Sivas’ın tamamının cazibe merkezi olması gerektiğini, ama son olarak Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Sivas’ta bu konuya değinmediğini de hep birlikte şahit olduk. Sivas bu konuda da kaderine terkedilmiştir. Tıpkı Demir Çelik Fabrikası’nın atıl olarak kalması ve işçilerinin sefil duruma düşürülmesi gibi. 18 yıllık büyük bir yılan hikâyesi burası. Herkes burada üç maymunları oynuyor” ifadelerini kullandı.

“BECERİKSİZLİKLERİ SİVAS’I SUSUZ BIRAKTI”

Sivas’ta gündemin en büyük sorunlarından bir olan su meselesine değinen Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Zahit Tokgöz, Sivas’ın yerüstü ve yeraltı su kaynağı bakımından çok zengin olduğuna dikkat çekti. Tüm bunlara rağmen Sivas’ın su sıkıntısı yaşadığını görmekteyiz. 4 Eylül Barajı ile Sivas’ın 50 yıllık su sorunu çözülmüştür derken, yanlış adımlarla bu suyun çok kısa zamanda kalmadığını, beceriksizliklerinin kuraklık bahanesine mal edilmeye çalışıldığını görmekteyiz. Merhum Belediye Başkanımız Osman Seçilmiş geçmişte su havzalarının kullanımında, Sivas’a kazandırılmasında büyük bir hassasiyet göstermiştir; ama aynı hassasiyeti mevcut idarede göremiyoruz. Biz şelale mi, su mu derken bu hassasiyeti ifade ediyoruz. Kayıp kaçak oranının Sivas’ta yüzde 50 olduğunu, altyapı çalışmalarının niçin yapılmadığını da yönetime soruyoruz. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne de tarım sulamaları, toplu balık ölümleri, dolmayan göletler hakkında soruların olduğunu, Millet İttifakı İl Başkanları olarak bu soruları da ileteceğimizi ve cevaplarının geldiği takdirde halka duyuracağımızı söylemek isterim.” şeklinde konuştu.

 

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor