Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Parmak Uçları Delinmesin Diye Pankart Açtılar

Parmak Uçları Delinmesin Diye Pankart Açtılar
21 Kasım 2022 - 2:14

Parmak Uçları Delinmesin Diye Pankart Açtılar

TİP1 diyabet şeker hastası çocuklar seslerini duyurmak için futbolcular ile birlikte pankart açtılar.

Sivas Belediyesporlu futbolcular TİP 1 diyabetli şeker hastası çocuklar ile birlikte sahaya “BİZİ PARMAK UÇLARIMIZDAN SEVİN” pankartı ile çıktılar.

Sivas’ta, 4-18 yaş aralığındaki tip 1 diyabetli yaklaşık 200 çocuk bulunmakta. Tip 1 Diyabetli çocukların gün içerisinde hastalıklarından dolayı parmak uçları şeker ölçümü için sıkça delinmek zorunda kalıyor. Sivas Belediyespor futbolcuları İnegölspor karşılaşması öncesi Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Sivas’ta yaşayan TİP 1 diyabetli şeker hastası çocuklara destek olmak amacıyla pankart açtılar.

Sivas Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksinde, Sivas Belediyespor, İnegölspor karşılaşması öncesi Sivas Belediyespor, futbolcuları TİP1 diyabet şeker hastası çocukların hastalıklarına dünya diyabet gününde farkındalık adına sahaya ellerinde “BİZİ PARMAK UÇLARIMIZDAN SEVİN” pankartını TİP 1 diyabetli şeker hastası çocuklar ile birlikte çıktılar.

TİP1 diyabet şeker hastası çocukların parmak uçlarının delinerek alınan şeker ölçümlerinin son bulması için her çocuğun sensörlü glikoz ölçüm cihazının olması lazım. Sensörlü glikoz ölçüm cihazının alınması yönünde kamuoyunda farkındalık ortaya koymak ve seslerini yetkili mercilere duyurmak isteyen aileler Sivas Belediyesporlu futbolcuların katkılarıyla Dünya Diyabet Gününde Sivas’ta maç öncesi çocuklar futbolcular ile birlikte “BİZİ PARMAK UÇLARIMIZDAN SEVİN” pankartını açtılar.

TİP1 diyabet şeker hastası çocukların parmaklarının delinmemesi için farkındalık adına “BİZİ PARMAK UÇLARIMIZDAN SEVİN” pankartı açan futbolcular taraftarlardan bol alkış aldılar.

Sensörlü glikoz ölçüm cihazının sağlık bakanlığı tarafından her aileye verilmesini isteyen aileler, kendilerinin maddi imkanlarının olmadığını Sivas’ta geçen sene Sivas Valiliği tarafından başlatılan projenin son bulması ile mağdur olduklarını Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’ten, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den ve hayırsever iş insanlarından çocukları için sensörlü glikoz ölçüm cihazının temin edilmesi yönünde destek istediler.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor