Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Şeker Çocuklar Destek Bekliyor

Şeker Çocuklar Destek Bekliyor
12 Kasım 2022 - 23:39

Tip 1 Diyabetli Çocuklar Yetkililerden Destek Bekliyor.

Şeker Çocukların Anneleri Medya Net Haber’e Konuk Oldu.

Geçtiğimiz yıl Sivas Valiliği, Sivas İl Özel İdaresi ve İl Sağlık Müdürlüğü Arasında Sivas’ta “Tip 1 Diyabetli Çocukların Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi” kapsamında imzalanan Protokol ile Sivas’ta Tip 1 Diyabet hastası çocuklara sensörlü glikoz ölçüm cihazı ücretsiz olarak verilmişti. Bir yıllık anlaşmanın sona ermesi ile birlikte aileler çocukları için bu desteğin yeniden verilmesi adına Medya Net Haber’e konuk olarak destek istediler.

Programda konuşan Tıp 1 hastası olan çocuk sahibi Özlem Şimşek ve Seda Baykal, yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek çocuklarının sensörlü glikoz ölçüm cihazı sayesinde kontrollerin daha kolay olduğunu, geçen yıl yapılan desteğin bu senede yapılması için yetkililerden destek beklediklerini ifade ettiler.

Sivas’ta 200’e yakın Tip 1 Diyabetli Çocuğun olduğunu Medya Net Haber’de Şehrin Gündemi Programında Gazeteci Hakan Bakar’a konuk olan, Tip 1 Diyabetli Çocuk annesi Özlem Şimşek, “sensörlü glikoz ölçüm cihazı sayesinde geçen sene bize güzel bir moral oldu. Çocuklarımıza özgüven geldi. Kendilerini daha mutlu hissettiler. Yaşam kaliteleri arttı. Biz her gün çocuklarımızın parmak uçlarına iğne batırıp kan alarak onların yaşadığı bu durumun sensörlü glikoz ölçüm cihazının bizlere ücretsiz bir şekilde verilmesini istiyoruz. Sağlık bakanlığının koymuş olduğu şartların TİP 1 diyabetli her hasta çocuğun bu haklardan faydalanmasını istiyoruz. Sivas’ta 200 tane hasta çocuğumuz var. Sürekli parmakları deliniyor. Biz bu acıların bizlere ücretsiz bir şekilde sensörlü glikoz ölçüm cihazının verilmesi ile son bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Anne Seda Baykal, ise “sensörlü glikoz ölçüm cihazı sayesinde tüm çocuklarımız daha huzurlu olacaklar. Bizlere yetkili birimlerin destek olmalarını istiyoruz.” dedi. 

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor