Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Yazar Ünlü Medya Net Haberi Ziyaret Etti

Yazar Ünlü Medya Net Haberi Ziyaret Etti
03 Kasım 2022 - 12:01

Sosyolog Eğitimci Yazar Samet Ünlü Medya Net Haber’i ziyaret etti.

Yazar Ünlü, Gazeteci Hakan Bakar’a “Evdeki Erkeklik (Evlilikte Uyum ve Çatışma Arasında Eril Kimlikler)” adlı kitabını imzalayarak hediye etti.

Gazeteci Hakan Bakar ile bir süre sohbet eden Sosyolog Eğitimci Yazar Samet Ünlü Medya Net Haber’e kitabının içeriği hakkında açıklama yaptı.

Ünlü, “Erkekliğin sosyolojisini genel olarak toplumsal alanda eril rollerin kurgulanış biçimiyle ve bu kurgulanış biçiminin meydana getirdiği işlevsellikle inceleyebiliriz. Bu bakımdan toplumsal cinsiyet algıları, toplumdaki erkekliğe dair algılarla evlilikteki erkekliğe dair algılar arasındaki farklılıklar ve etkileşimler, eril cinsiyet rolüne dair bakış açılarımız, eril ile dişil arasındaki asimetrik ilişkiler gibi toplumsal durumlar erkekliğin sosyolojisinde gözlemlenen ve öne çıkan konular olarak ele alınabilir. Kimlik, beden ve cinsel fark yalnızca erkekliğin sosyolojisi için değil aynı zamanda kadınlığın sosyolojisini anlamlandırmak açısından da oldukça önemli görülüyor. Çünkü cinsiyet insan için doğuştan gelen verili bir kimlik olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kimlik, beden ve eril ile dişil arasındaki cinsel farkın bize temelde anlattığı bir takım önemli noktalar vardır. Bunlar; bedenin kimlik üretimi üzerindeki etkisi, toplumda cinsiyete dair olan yerleşik algılar (ki bunu toplumun cinsiyetçi suretleri olarak okumak mümkün) ve gerek biyolojik gerekse sosyolojik açıdan eril ile dişil arasında oluşan cinsel farkın toplumsal yapıdaki izdüşümleri olarak değerlendirilebilir.” şeklinde kitabı hakkında bilgi verdi.

Medya Net Haber’i ziyaretinden dolayı Yazar Ünlü ‘ye, teşekkür eden Gazeteci Hakan Bakar,  “Evdeki Erkeklik (Evlilikte Uyum ve Çatışma Arasında Eril Kimlikler)” Okunması gereken kitaplar arasında olacağını ifade etti.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor