Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“Bize Farklı Kendi Yandaşlarına Farklı”

“Bize Farklı Kendi Yandaşlarına Farklı”
19 Ekim 2022 - 15:53

STSO’DA LİSTE KRİZİ

STSO Başkan Adayı Zeki Özdemir ve meclis üyesi adaylarının STSO’ya 3 defa dilekçe verdiklerini, dilekçe ücretinin yatırıldığı halde güncel listeleri alamadıklarını ve odaya sanki yeni gelmiş muamelesi gördüklerini belirterek, “Mevcut Oda başkanı her ne kadar seçmen listelerinde sorun olmadığını açıklasa da gerçeğin böyle olmadığını seçmen listelerinin bize farklı kendi yandaşlarına farklı verildiğini kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasında liste krizi; eşit şartlarda yarışmak istiyoruz.

Algı ve dedikodu üretmekten fırsat bulamayıp bir türlü icraata geçemeyen Eken ve başında olduğu Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, seçime haftalar kalmasına rağmen seçim kanunu çiğnenerek seçmen listelerinin güncel halini vermemekte ısrar ediyor.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Zeki Özdemir ve meclis üyesi adayları, güncel seçmen listelerini alabilmek için STSO’ya müracaatta bulunarak mağdur olduklarını ve yapılan bu haksızlığı basın açıklamayasıyla dile getirdiler.

Meclis üyesi adayları, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasına 3 defa dilekçe verdiklerini, dilekçe ücretinin yatırıldığı halde güncel listeleri alamadıklarını ve odaya sanki yeni gelmiş muamelesi gördüklerini belirttiler. Meclis üyesi adayları, kendilerine seçmen listeleri verilmeyerek çalışmalarının sekteye uğratıldığını, adil ve eşit şartlarda seçime giremediklerini belirterek mağduriyet yaşadıklarını dile getirdiler.

Meclis üyeleri, mevcut Başkan Eken’in, hakkında çıkan haberlere ve iddialara, bulunduğu konum itibariyle adam akıllı cevap vermek yerine, her defasında tek cümleyle “algı yapıyorlar” diyerek algı memurluğu yapmaktadır. Sorularımıza bir türlü cevap alamıyoruz. Şöyle ki başkana “nasılsın başkan” diye sorsalar “iftira, algı yapıyorlar” diyecek kadar kendi kaptırmış durumdadır.

STSO personeline, güncel kayıtların internet sitesinden ilan edilmesi gerektiğini ve internet sitesinden ilan edilmediği için odaya defalarca dilekçe verdiklerini hatırlattılar. 20 OCAK 2021 tarihinde resmî gazete yayınlanan “Oda Muamelat Yönetmeliğinde Değişiklik” yönetmeliğinin 17. Maddesinde; “Aynı Yönetmeliğin 85 inci maddesinin başlığı “İnternet sitesi ve ilanlar” şeklinde, birinci fıkrasında yer alan “web” ibaresi “internet” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir. Ortak veri tabanında güncel olarak tutulan kayıtlardan oluşturulan meslek gruplarına göre üye listeleri, internet sitesinde yayımlanır.” ibaresi yer almaktadır. Meclis üyesi adayları, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yönetmeliği alenen hiçe saydığını dile getirdiler.

Olumsuz geçen görüşmelerin ardından, meclis üyesi adayları mağdur olduklarını, adil ve eşit şartlarda seçime giremedikleri için yapılan haksızlığı protesto ettiler. STSO bina önünde basın açıklaması yapan Başkan Adayı Zeki Özdemir; “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası 7 binin üzerinde üyeye sahip olan bir kurumdur. Dolayısıyla bütün üyelerine eşit mesafede davranma zorunluluğu vardır. Seçime 3 hafta kalmasına rağmen adaylarımız güncel seçmen listesine henüz ulaşamamıştır. Bizim talebimiz sadece adil ve eşit şartlarda seçime girmektir başkada bir talebimiz yoktur. Kanuna göre internette yayınlanması gereken seçmen listeleri yayınlanmamakta ve adaylardan defaten 500 TL ücret alınarak verilen listeler bile eksiktir. Bu durumu seçmenlerimizi ziyaretlerimizde görüyor ve onların hangi meslek komitesinde olduklarını bile söyleyememekten büyük üzüntü duymaktayız” dedi.

Özdemir, ücret ödeyip odadan aldıkları listeler ile mevcut oda yöneticilerinin ellerindeki listelerin farklı olduğunu iddia edip, “Listeleri tam anlamıyla alamadığımızdan dolayı ziyaret edemediğimiz seçmenlerimizden özür diliyoruz. Bu yapılanlar odamızın itibarını düşürmektedir, lütfen buna hiç kimse zemin hazırlamasın. Mevcut Oda başkanı her ne kadar seçmen listelerinde sorun olmadığını açıklasa da gerçeğin böyle olmadığını seçmen listelerinin bize farklı kendi yandaşlarına farklı verildiğini kamuoyu ile paylaşmak istiyor, konuyu somutlaştırmak adına da bize parayla verilen listeler ile mevcut yönetimin elindeki listeleri de sizlerle ve kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” diye konuştu. Her iki farklı listeyi de göstererek mağduriyetini paylaşan Özdemir aradaki farkı kamuoyuna göstermek istiyorum dedi.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor