Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“Bu pankartı asacağınız başka yer mi yoktu?”

“Bu pankartı asacağınız başka yer mi yoktu?”
15 Eylül 2022 - 12:17

Başkan Karasu, “Zamanında Eski Sanayi Sitesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesini mahkemeye verip iptal ettirenler, bugün aynı projeyi alkışlamakta. Amaç millete hizmet ise o Turkuaz projesi zamanında neden engellendi? Bu ne yaman çelişki. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay Sivas’ımıza Hoş Geldiniz” pankartının belediye ekiplerince Atatürk Anıtının tam önüne Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini de kapatacak şekilde açılmasına da büyük tepki göstererek yetkililere  “Bu pankartı asacağınız başka yer mi yoktu?” dedi.

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Eski Sanayide dönüşüm projesine ve Sivas’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin önüne asılan pankart ile ilgili açıklama yaptı.

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Sivas’ta gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesi hakkında yaptığı açıklamada “Eski Sanayide dönüşüm projesi 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanı olan Doğan Ürgüp’ün sunduğu ‘Turkuaz’ Projesiydi.” Daha önce yapılması planlanan bu projenin mahkemeye verilip iptal edildiğini de hatırlatan Karasu ” Zamanında aynı yerde yapılacak kentsel dönüşüm projesini mahkemeye verip iptal ettirenler, bugün aynı projeyi alkışlamakta. Amaç millete hizmet ise o Turkuaz projesi zamanında neden engellendi? Bu ne yaman çelişki” dedi.

“Bu pankartı asacağınız başka yer mi yoktu?”

Ayrıca “Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Fuat Oktay Sivas’ımıza Hoş Geldiniz” pankartının belediye ekiplerince Atatürk Anıtının tam önüne Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelini de kapatacak şekilde açılmasına da büyük tepki gösteren Karasu yetkililere  “Bu pankartı asacağınız başka yer mi yoktu?” Sorusunu sordu. Sözlerine ise “Biliyoruz ki bilinçaltınızda Atatürk ve Milli Mücadeleyi gerçekleştiren kadrolara karşı bir kin var. İnanın ki şaşırmıyoruz. Sonuçta bugüne kadar tarihi ağızları yalan çukuruna dönmüş fesliden ya da armağandan öğrenmeye çalıştınız” diyerek devam eden Karasu “Keşke Yunan kazansaydı diyen adamın cenazesinde saygı duruşu duranların Atatürk’e olan kinlerini her fırsatta kusmaktan geri durmadığını” ifade etti.

Açıklamalarına devam eden Karasu “Vatan, Millet ve Mustafa Kemal Atatürk İYİ Partinin kırmızıçizgisidir. Kırmızıçizgilerimize karşı yaptığınız en ufak şeyde karşınızda bugün olduğu gibi İYİ Partiyi bulacaksınız.” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı