Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Sivas Kongresi’nin 103. Yıl Dönümü Kutlandı

Sivas Kongresi’nin 103. Yıl Dönümü Kutlandı
05 Eylül 2022 - 11:49

Millî Mücadelemizin mihenk taşı Sivas Kongresi’nin 103. yıl dönümü Sivas’ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Sivas Kongresi’nin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ilk olarak TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Sivas Vali Dr. Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutan V. Piyade Albay Önder Özcan, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Ya İstiklal Ya Ölüm

Gerçekleşen etkinliklerin ilki, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’nin 103. yıl dönümünde, Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Atatürk ve Kongre Müzesi’nde Sivas Kongresi temsili olarak canlandırıldı.

Daha sonra, Tören programında; Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Ahmet Özyürek ve Ulaş Karasu birer konuşma yaparak Sivas Kongresi’nin önemini vurguladılar.

Vali Dr. Yılmaz Şimşek, “103 yıl önce bugün, bu şehirde ve bu binada, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından vatanımızın kurtuluşu, milletimizin geleceği için tarihi kararlar alındı. O nedenle bugün Sivas’ın gurur günü, onur günü” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop; “Bu şehrin bizim için bir diğer önemi de, bugün burada yıl dönümünü idrak ettiğimiz Sivas Kongresi’ne ev sahipliği yapması, milletimizin varlık-yokluk cehdi olarak cereyan eden Millî Mücadelenin başlıca uğrak yerlerinden birisi olmasıdır.” dedi.

Sivas Kongresi’nin 103. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Mehteran Marşları ile devam eden program, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gökyüzündeki gücü muharip uçaklarımızın geçiş gösterisiyle son buldu. Şehir merkezinde gerçekleşen gösterileri Sivaslılar ilgiyle izledi.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”