Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

“Sanayici Esnafımızın Mağduriyetinin Farkındayız”

“Sanayici Esnafımızın Mağduriyetinin Farkındayız”
13 Ağustos 2022 - 18:54

Başkan Karasu, “Biz İYİ Parti olarak mağdur olan ve neredeyse iflas ile yüz yüze bırakılan sanayici esnafımızın mağduriyetinin farkındayız.” dedi.

Sanayiciler tarafından eleştirilen lisanssız güneş enerjisi düzenlemesine ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasını eleştiren İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, Ülkemizin faydasına olan bir faaliyetin, Resmi gazetede yayınlanan bir kurul kararı ile engellenmesi birçok insanı mağdur edeceğini ifade ederek, yazılı olarak yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

“Ülkemizde her bir vatandaşımızın iliklerine kadar hissettiği enerji pahalılığı birçok vatandaşımızı zorlamış haneler yüksek bedelli faturaları öder olmuştu. Hanelerde derinden hissedilen bu pahalılık elbette üretim ve sanayi esnaf ve KOBİ’leri de çok ciddi oranda etkilemişti. Bu durumdan kendilerini çıkarmak isteyen üretim ve sanayi esnaf ve KOBİ’leri çareyi kendi elektriklerini üretmekte buldular. Böylece hem kendi elektriklerini üretip masraflarını azaltacak hem de ülkemizin enerji ithalat rakamını düşürmüşlerdi. Aslında hem kendi masraflarını hem de her bir vatandaşımızın alın terinden alınıp ödemesi yapılan ithalat ödemesini de düşürmüşlerdi. Ancak israf denildiğinde akla gelen ilk şey olan AKP hükümeti, 11.08.2022 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”e göre hem elektrik üreten hem de elektrik üretim materyallerini üretip/kurulumunu yapan binlerce firma ya da kişiyi mağdur etmiştir. Hal böyle olunca da birçok sanayici hem kendi elektriğini üretmekten vazgeçmiş hem de 2019 yılından bu yana yapılan yatırımlarının anlamsız kalması sonucunda büyük bir mağduriyet yaşamıştır. Ülkemizin faydasına olan bir faaliyetin, Resmi gazetede yayınlanan bir kurul kararı ile engellenmesi hem birçok insanı mağdur edecek hem de Türkiye’mizin maddi olarak bir nebze de olsa zarar görmesinin önüne geçilmesi engellenmiş olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

Birçok sanayicinin iflas etmesine dahi sebebiyet verecek bu karar, AKP’nin dışa bağımlılığının bir tezahürüdür.  diyen Karasu, açıklamasına şu şekilde devam etti. “Yerli ve Millilik”ten dem vurup her geçen gün yerli ve millikten jet hızı ile uzaklaşanlara sormak isteriz ki “Acaba bu kararın alınmasında da Beşli Çetenin” bir etkisi var mıdır? Eğer bu sorunun cevabı evet ise yeni kendilerinin kullandığı bir cümleden yola çıkarak ifade etmek isteriz ki “Bu ülke Beşli Çeteden Büyüktür.” Kıymetli sanayici hemşerilerimiz müsterih olsunlar. Biz İYİ Parti olarak mağdur olan ve neredeyse iflas ile yüz yüze bırakılan sanayici esnafımızın mağduriyetinin farkındayız. İYİ Parti olarak bu mağduriyetin ortadan kalkması için çaba göstereceğiz. Bu ülkede mağduriyete uğramış tüm vatandaşlarımız da bilsinler ki Türkiye yüzünü güneşe döndüğünde yaşanan tüm mağduriyetler ortadan kalkacak ve Türkiye mutlu, huzurlu ve adil bir ülke olacaktır.” şeklinde ifade etti.