Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

SCÜ’de Mükemmeliyet Merkezi

SCÜ’de Mükemmeliyet Merkezi
26 Temmuz 2022 - 18:09

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı, Ürtiker Referans Ve Mükemmeliyet Merkezi Oldu.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih Akyol, “Küresel Alerji ve Astım Avrupa Ağı olan GA²LEN, alerji mükemmellik merkezlerinin genel kalite yönetimiyle özel alerji alanlarında mükemmellik ve referans merkezlerinin geliştirilmesi, etkileşimi ve akreditasyonu için yakın zamanda bir program başlattı. GA²LEN UCARE’lerin temel amaçları, ürtiker yönetiminde mükemmelliği sağlamak, araştırma ve eğitim yoluyla ürtiker bilgisini ve bilincini artırmaktır. Seçilen ilk hastalık ise halk arasında “kurdeşen” diye de adlandırılan ürtikerdir.” dedi.

Sözlerini sürdüren Prof. Dr. Akyol, “Sertifikalı bir GA²LEN UCARE olmak için, ürtiker merkezlerinin bir denetim ziyareti sırasında değerlendirilen belirli çıktılarla tanımlanan 32 şartı uygulaması ve yerine getirmesi gerekir. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı olarak yaptığımız hazırlıklarımız ve başvurumuz neticesinde 15. 06. 2022 tarihi itibariyle ülkemizdeki çok az sayıdaki ürtiker referans ve mükemmeliyet merkezlerden biri olmaya hak kazanmıştır.” şeklinde başvuru süreçlerini anlattı.

Son olarak poliklinikte yaptıklarından bahseden Akyol, “Haftada iki gün ürtiker polikliniğimizde ürtikerli hastaların güncel literatür ışığında takip ve tedavileri yapılmaktadır. Yakın zamanda merkez olarak ulusal ve uluslararası iki ayrı araştırmanın hazırlıkları başlıyoruz. Bundan sonraki süreçte çok daha etkin bir merkez olarak öğretim üyelerimiz, araştırma görevlilerimiz, hemşirelerimiz, teknik ve destek personelimizle çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.