Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

CUMHURBAŞKANINA İLETİLMESİNİ İSTEDİLER

CUMHURBAŞKANINA İLETİLMESİNİ İSTEDİLER
23 Şubat 2022 - 23:46

CUMHURBAŞKANINA İLETİLMESİNİ İSTEDİLER

SOSAD Üyeleri ve İş İnsanları, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den OSB’nin yıl içerisinde Cazibe merkezi kapsamına alınması yönünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sivas’ta yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için en hızlı, en sade ve en doğru bir şekilde iletilmesini istediler.

Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’i ağırladı.

Sivas’ın ekonomisine ve istihdamına katkı sunan iş insanları Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği organizasyonun da Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ile bir araya geldi.

Sivas’ta bir restoranda gerçekleşen organizasyona Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SOSAD Başkanı İsmail Timuçin, SOSAD Yönetimi, üyeleri ve OSB’de fabrikası bulunan iş insanları katıldı.

SOSAD üyelerinin ve iş insanlarının duygu ve düşüncelerinin Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e direkt anlatıldığı organizasyonda iş insanları önceliklerinin OSB’nin cazibe merkezine dahil edilmesi yönünde olduklarını ve iş dünyasında yaşadıkları bazı sorun sıkıntıları Başkan Bilgin’e aktardırlar.

Gerçekleşen Organizasyonda açılış konuşmasını yapan SOSAD Başkanı İsmail Timuçin, Cazibe konusunda çalışma yaparken sanayiciler olarak kendilerini Sivas’a yeterince tanıtamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi. “Sivas OSB’yi Sivas’a daha iyi anlatarak tanıtmak gerekiyor. Önümüzdeki günlerde muhtarları, çeşitli sivil toplum örgütlerini ve şehrin önde gelen isimlerini belli aralıklarla OSB’de ağırlayarak yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirerek, OSB’yi daha iyi tanıtıp anlatacağız. Dünyada hızlı bir gelişim ve değişim var. Açıkçası biz Sivas olarak buna pek ayak uyduramıyoruz. OSB’de fabrikalarda yaşanan çeşitli makine ve ekipman sıkıntılarının kısa yoldan çözülmesi için ortak noktada bir çalışma yapabiliriz. Yine bizim şehrimizde yer alan meslek liselerindeki gençlerimizin de önünü açmak adına onların daha iyi yetiştirilmesinde öncülük etmeliyiz. Ayrıca işinin uzmanı geçmiş dönemlerde çalışmış ustalarımızdan da makinelerin kullanmaları yönünde destek alabiliriz. Çünkü hepimizin fabrikasında yer alan makinalar çok değerli ve kıymetli.” şeklinde konuştu.

Şehrimizin üretim ve istihdamına katkı sağlayan iş adamları ile bir arada olduğundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, SOSAD yönetimine ve üyelerine teşekkür ederek, ‘Doğru yerde, doğru zamanda, doğru kişiye isteklerin söylenmesi ile Sivas’ta OSB’nin de cazibe merkezine dahil edilmesinin mümkün olacağını, Güçlü Sanayi Güçlü Sivas’ hedefine el birliği ile ulaşacaklarını söyleyerek şunları ifade etti.

Başkan Bilgin, “Geçmiş yıllarda OSB’nin ihtiyaçlarının farklı yönde olduğunu, şimdilerde ise çağın gereksinimlerine göre ihtiyaçların değiştiğini görmekteyiz. 2004 yılındaki sanayiyi hatırlıyorum. 41 kere maşallah şeklinde, 41 fabrikanın açılışı için toplanmıştık. O yıllarda 700 kişinin çalıştığı bir Organize Sanayi Bölgesinden bugün 12 bin kişinin çalıştığı bir sanayi bölgesi haline geldik. Tabi bunu daha ne kadar büyütebiliriz bunun için bir araya geldik. Yaşanan sorunların çözümü için hep birlikte ortak noktada buluşmamız güzel oldu.” şeklinde ifade etti.

SOSAD üyeleri Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edilmesiyle şehirde bir sevinç yaşanırken, OSB  bölgesinde fabrikası ve yatırımı olanlarda ise bir moral bozukluğu ve motivasyon düşüklüğüne neden olduğunu ve içerisinde bulundukları genel durumu Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e aktararak çözüm yolunda destek olmasını isteyerek şu konulara vurgu yaptılar.

İş insanları önceliklerinin Demirağ OSB’nin cazibe merkezi alanının genişletilerek OSB’nin de cazibe merkezine dahil edilmesi gerektiğine vurgu yaptılar. Sivas’ta Demirağ OSB’nin cazibe merkezi ilan edilmesiyle sanayiciler arasında bir bölünme ve haksız bir rekabetin ortaya çıktığını, yine OSB’nin Cazibe merkezine dahil edilmediği takdirde bölgenin fabrikalar bölgesi değil de depo bölgesine dönüşeceğini, sanayicinin gücünün giderek tükenmesine neden olacağının altını çizdiler. Ayrıca OSB’de yer alan fabrikaların Demirağ OSB’ye taşınarak mevcut OSB’nin ise boşalacağı yönünde düşüncelerini de Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’e ileterek, OSB’nin yıl içerisinde Cazibe merkezi kapsamına alınması yönünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Sivas’ta yaşanan bu durumun en sade bir şekilde iletilmesini istediler.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor