Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“Şehrin Gelişmesi Sanayisi İle Olur”

“Şehrin Gelişmesi Sanayisi İle Olur”
15 Aralık 2021 - 13:26

SOSAD Başkanı Timuçin;“Bir şehirde sanayiyi geliştiremezseniz hiçbir şeyi geliştiremezsiniz.”dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sivas Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Derneği (SOSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin; derneğin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.


1.Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan Sivas İş Geliştirme Merkezi’nde (İŞGEM) gerçekleştirilen toplantıda SOSAD’ın ve OSB’de faaliyet gösteren firmaların yaptıkları işlerin kamuoyuna duyurulması noktasında neler yapılabileceği yönünde basın mensuplarının görüş ve önerileri de gerçekleştirilen basın toplantısında dinlendi.

Gerçekleşen toplantıda konuşan önceki dönem SOSAD Başkanı Necaattin Çelik; “İsmail Bey 4’üncü başkanımız. Bu bir bayrak yarışıdır. Allah selamet versin, inşallah daha güzel yerlere götürmek adına derneğe iyi bir ivme kazandıracak.”şeklinde ifade etti.

SOSAD Başkanı İsmail Timuçin ise yaptığı konuşmada SOSAD’ın çok büyük bir aile olduğunu söyleyerek, SOSAD’a üye firmalarda yaklaşık 8 bin kişinin çalıştığını ifade eden Timuçin; “SOSAD’a üye firmalarımız toplam 75 milyon dolar ihracat yapıyor. Tabii Koronavirüs nedeniyle SOSAD’da çok aktif bir çalışma yapamadık. Bizlerde yakın zamanda yeni bir genel kurul yaparak, yeni bir yönetim kurulu belirledik. İnşallah temennimiz bu yönetim kuruluyla birlikte SOSAD olarak güzel faaliyetler yapmak istiyoruz. Şehrimiz için, firmalarımız için, ülkemiz işler çıkarmaya gayret göstereceğiz. Yapacağımız bu faaliyetlerde de basın mensuplarımızın desteklerini bekliyoruz. şeklinde ifade etti.

Timuçin;“Bir şehirde sanayiyi geliştiremezseniz hiçbir şeyi geliştiremezsiniz. Bunu Sivas halkına, insanlarımıza hem dernek, hem basın, hem de firmalara olarak çok iyi anlatmak mecburiyetindeyiz. Sivas’ta sanayi olmaz” algısını ortadan kaldırmak istiyoruz. Sivas’ta bir algı var: Devlet dairesinde işe girdiysen işin iyi, yoksa kötü. Halbuki bizim insanımızın; ‘Ben bir işyeri açacağım, bir fabrika açacağım, kendi başıma bağımsız çalışacağım’ demesi lazım. Onun için de gençlerimize bunları çok iyi bir şekilde işlememiz gerekiyor. Burada da hem bize, hem de basın mensuplarımıza büyük iş düşüyor. Çünkü yeni yatırımları ancak böyle yapabiliriz. Gençlerimizi yatırımcı olmaya, sanayici olmaya teşvik etmeliyiz. Bundan sonra SOSAD olarak basın mensuplarıyla daha sık bir araya gelerek iş insanları olarak şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı