Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Sivas büyük ve görkemli bir festivale ne zaman ev sahipliği yapacak?

Sivas büyük ve görkemli bir festivale ne zaman ev sahipliği yapacak?
30 Eylül 2021 - 8:48

Sivas büyük ve görkemli bir festivale ne zaman ev sahipliği yapacak?

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve ilan edildiği Sivas’ta, Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’ yılında TEKNOFEST 2023 neden Sivas’ta yapılmasın!

Dünya’nın en büyük festivali TEKNOFEST gelecek yıl 2022’de Samsun’da yapılacağının açıklanmasının ardından, TEKNOFEST 2023’ün hangi ilde yapılacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Bizde o zaman Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023’ yılında TEKNOFEST 2023 neden Sivas’ta yapılmasın diyoruz.

Tarihin her döneminde birçok medeniyete ev sahipliği ve başkentlik yapmış bir şehir olan Sivas’ın büyük ve ses getirecek bir festivale ne zaman ev sahipliği yapacağı Sivas halkı tarafından da merak edilmeye başlandı.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinin kapanış konuşmasında TEKNOFEST 2022’nin Samsun’da yapılacağını duyurmasının ardından, açıklama Samsun’da sevinçle karşılandı.

Bizlerde tarihimizde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesini Amasya’dan sonra, 27 Haziran 1919’da ”güvenilir kent” olarak gördüğü Sivas’a gelerek sürdürmesin ile birlikte, Sivas’ta yapılan toplantıda ülkenin durumu görüşülerek en kısa zamanda kentte milli bir kongre yapılmasına karar verilmişti.

Bizlerde işte bu denli önemli bir şehir olan Cumhuriyetin ilan edildiği Sivas’ta, Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023’ yılında TEKNOFEST 2023 neden Sivas’ta yapılmasın diyoruz.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı