Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Meydan Cephe Düzenlemesi 2. Etap Çalışması Başlıyor

Meydan Cephe Düzenlemesi 2. Etap Çalışması Başlıyor
28 Haziran 2021 - 0:39

Başkan Bilgin, “Tarihi Kent Meydanının çehresini değiştiren “Cephe düzenlemesi” projesinin 2’inci etabına başlıyoruz.”dedi.

Sivas’ta Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerini bir arada bulunduran şehir meydanının tarihi dokuya uygun hale getirilmesi için 2. Etap çalışmalarına başlanacak.

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen meydan cephe uygulamasının 2. Etabı için çalışmaların, Şenyurt Sitesi, Erenler Sitesi ve çevresi, Özgüneş Apt. ve çevresi, Buruciye Sokak ve İhramcızade Caddesinde başlanacağı duyuruldu.

Sivas’ta Cumhuriyet Meydanının etrafında yer alan binaların cephelerinin tarihi dokuya uygun hale getirilmesi için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, projenin 2. Etabı hakkında bölge esnafına bilgi verdi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; Cumhuriyet Meydanının çehresini değiştiren cephe düzenlemesi projesinin 2’inci etap çalışmalarının startını vereceklerini açıklayarak, cadde esnaflarını ziyaret etti.

Bilgin, yapılacak çalışmalar hakkında esnaflara bilgiler verdi.

En kısa sürede projenin tamamlanacağını ifade eden Başkan Bilgin, daha yaşanabilir bir Sivas için esnafımızdan sabır ve anlayış beklediklerini ifade ederek, “Tarihi Kent Meydanının çehresini değiştiren “Cephe düzenlemesi” projesinin 2’inci etabına başlıyoruz. Katılımcı belediyecilik anlayışı ile proje hakkında esnafımızı bilgilendirdik. Her alanda daha yaşanılabilir bir Sivas için aşkla çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ziyaretleri sırasında Bilgin’e Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Eminoğlu ve ÖZBELSAN AŞ Genel Müdürü Ahmet Kuzu da eşlik etti.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”