Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Tolstoy’un başucu eserleri çıktı

Tolstoy’un başucu eserleri çıktı
17 Haziran 2021 - 8:46

Dünyanın en çok okunan üç yazarından biri olma vasfına sahip, büyük yazar ve mütefekkir Tolstoy, Türk okurunun da yaşadığı yıllardan itibaren dikkatini çekmiş, beğenisini kazanmış nadir kalemlerdendir.

Tolstoy’un eserleri gerek fikirleriyle gerek edebî eserleriyle nitelikli okur kitlesinin halen başucu kitapları arasında yer alır.
Lev Nikoloyeviç Tolstoy Yayınları işletme sahibi Siyami Boylu, çıkarmış oldukları Tolstoy eserleri hakkında şu bilgileri verdi.


“Ülkemizde ve dünyada çoğunlukla romanlarıyla tanınan yazarın son yıllarda fikrî eserleri de ilgi görmeye devam ediyor ve Tolstoy bu yönüyle âdeta yeniden keşfediliyor. Tolstoy’un eserlerini ve Tolstoy hakkında yazılmış eserleri tek çatı altında toplamayı amaçlayarak yayına başlayan Lev Nikoloyeviç Tolstoy Yayınlarının öncelikli amaçları arasında Tolstoy’un ülkemizde fazlaca bilinmeyen eserlerini gün yüzüne çıkarmak bulunuyor.
Eserler 1920’lerin başında Binbaşı Ali Fuad tarafından Osmanlı Türkçesi harfleriyle Türkçeye çevrilmiş ve Latin harflerine aktarılmamış olmasıyla birlikte, Tolstoy kitapları, Tolstoy yayınları tarafından Latin harflerine ilk kez şahsım olarak aktarılarak okuyucuya ayrı bir haz sunması anlamında çalışma yaptık.


Çıkan eserlerin ikinci bölümünde ise Osmanlı Türkçesi ile basılmış hâlini de Lev Nikolayeviç Tolstoy Yayınları olarak okurlarımıza sunarak Osmanlı Türkçesi eğitimi alan genç okurlar ve Osmanlı Türkçesi sevdalıları için on kitaptan oluşan ciddi bir kaynak sunmuş olduk.” ifadelerine yer verdi.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”