Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Tek ağaç yalnız bırakılmasın

Tek ağaç yalnız bırakılmasın
22 Mayıs 2021 - 18:24

Sivas Cumhuriyet Meydanındaki tek ağaç yalnız bırakılmamalı. Meydana yeni ağaçlar kazandırılmalı. Taşlar tarihi mekanlarda ruh bulur, ağaçlar ise tarihi mekanlara renk katar.

Sivas’ta Cumhuriyet Meydanında kaldırımda yer alan ve halk arasında ‘Tek Ağaç´ ve buluşma noktası olarak, meydanda vatandaşlara tek gölgelik alan olan ağacın yalnız bırakılmaması için meydan içerisine eski günlerde olduğu gibi ağaçlandırma çalışması yapılması yerinde olur.

 

Şehir olarak her gecen gün ne yazık ki daha da betonlaşma ile karşı karşıya kalıyoruz. Sivas Belediyesi tarafından şehrin belli bölgelerinde ağaç ve yeşil alanlar ne kadar oluşturulsada, Sivas meydanı ağaca ve yeşile hasret bir şehir olmaya devam ediyor.

Bir zamanlar ağaçlarla kaplı olan Cumhuriyet Meydanında şimdilerde vatandaşlar tek ağacın altında gölgede kalmaya çalışıyorlar.
Ağaçsız kalmaktan nasibini alan bölgeler arasında en önemli yere sahip olan ve Şehre gelenlerin ilk uğrak yeri olan ve tarihi eserleri içerisinde barındıran Cumhuriyet Meydanına tek ağaca arkadaşlık edecek ağaçların bir an evvel dikilerek gelecek kuşaklara gölge bırakılması yerinde bir adım olacağa benziyor.

Geçmişte ağaçlar ile dolu olan meydanın tarihi alanların ortaya çıkması adına yapılan çalışma neticesinde bu hale geldi. Unutulmaması gerekir ki “Taşlar tarihi mekanlarda ruh bulur, ağaçlar ise bu mekanlara renk katar.”

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”