Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Yöre Yöre Ninniler Kitabı Çıktı

Yöre Yöre Ninniler Kitabı Çıktı
16 Nisan 2021 - 8:06

Bebekler Ninnisiz Büyümesin Diye: Yöre Yöre Ninniler

Ninniler, anne ile çocuk arasında oluşan bu duygusal bağın sözle, sesle vücut bulmuş halidir. Başka hiç bir edebî türde rastlayamayacağımız doğallık ve içtenlik, ninnilerin olmazsa olmazıdır. Bu yönüyle ninniler her ne kadar ülkeye, yöreye göre bazı farklılıklar gösterse de evrensel bir dilin ürünüdür.

Ninniler yalnızca bebekler, çocuklar için değil anneler için de teskin edici, huzur verici bir mahiyet taşır. Ninni dinleyen bebek kadar ninni söyleyen kişi de hayatın telaşından uzaklaşır, hayal ve huzurla örülü bir ümit ülkesinin eşiğine varır.

Teknoloji bu denli hayatımıza girmeden önce ninnilerle büyüdü dünyanın her tarafında bebekler. Anneler çocuklarını ninnilerle uykunun kollarına bırakıverdi. Ninnilerle telkin edildi bebek dimağlara iyilikler, güzellikler.

Farkında olmasak da modern zamanlar insana, kültüre dair değerleri hızla eritiyor. Ninniler de gerek toplumumuzda gerek dünyada hızla özünden uzaklaşan ve kaybolan değerler arasında. Artık anneler ninni ile avutmuyor, uyutmuyor bebeklerini. Bebekler artık ninni ile uykuya dalmıyor. Anneyle çocuk arasında his aktarımı sağlayan bu eşsiz ve doğal türün hayatımızdan uzaklaşması, sağlıklı nesiller ve yarınlar adına büyük bir risk oluşturuyor.

Cağaloğlu Yayınevinden çıkan Yöre Yöre Ninniler adlı çalışma, bu duyarlıkla bir eksiği gidermek adına hazırlanmış ve Seher Doğan imzasını taşıyor. Yörelerine ve konularına göre seçilmiş ninnilerin yer aldığı küçük çalışma, çocuklar kadar annelerin de elinden bırakamayacağı bir içerik taşıyor. Yöre Yöre Ninniler hem çocuğuna söyleyecek ninni bulamayan anneler için bir başucu kitabı hem de sözlü, kültürel mirasımızın kayıt altına alınmasına küçücük bir katkı niteliğinde.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor