Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Mehmet Akif’i daha yakından tanımak  isteyenler için büyük bir fırsat

Mehmet Akif’i daha yakından tanımak  isteyenler için büyük bir fırsat
09 Nisan 2021 - 20:15

Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif kitapçılarda yerini aldı

Yazar Siyami Boylu’nun kaleme aldığı ‘Gönüllere Sürgün Şair Mehmet Akif’ adlı kitap Çağaloğlu Yayınevi tarafından çıkarıldı.

Her çağda, her ülkede yaşayan ve dünyadan göçen yüzlerce şair vardır ancak milletinin bağrına bastığı, bayraklaştırdığı, yücelttiği şairlere çok fazla rastlamak mümkün değildir. Büyük şair Mehmet Akif, insanımızın öteden beri sevdiği, minnet duyduğu, yakından tanıdıkça daha büyük bir içtenlikle bağrına mümtaz bir şahsiyet. Akif yalnızca şair, sanatkar, düşünür değil aynı zamanda büyük bir gönül insanı.

Daha önce “Akif’ten Gençlere Öyküler” adlı çalışması ile kitapseverlerin ilgisini çeken Siyami Boylu’nun, “Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif” adlı eseri Akif’i biraz daha yakından tanımak  isteyenler için büyük bir fırsat.  Cağaloğlu Yayınevi tarafından basılan eser, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı’na armağan düşüncesiyle hazırlanmış. Kitapta Türk edebiyatı ve düşünce tarihinin önemli isimlerinin Akif hakkında kaleme aldığı yazılara yer veriliyor. hem de ilim ve kalem, gönül ve ruh erbaplarının  çağlayan gönüllerinden dinlemek isteyenler için güzel bir imkan sunuyor.

Samimî, edebî ve insani üsluplarla

Sezai Karakoç’tan Nurettin Topçu’ya, Eşref Edip’ten Hilmi Yücebaş’a kadar gönül dünyamızda yeri olan pek çok yazarın yanı sıra eserde Akif’le ilgili hatıralar, nükteler de bir bütünlük içinde okura sunuluyor. İstiklal Marşı Şairini, bizzat şairin dostlarından ve onun fikirlerini anlayabilmiş müstesna kalemlerden okumak isteyenler için samimi bir kaynak ve İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı’na mütevazı bir katkı Siyami Boylu’nun çalışması. Kendi gönlünde Akif’i, fikirlerini, hislerini, duruşunu arayanların bir solukta okuyabileceği bir eser “Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif”.

Kitap Adı: Gönüllere Sürgün Şair: Mehmet Akif

Yazar: Siyami Boylu

Yayınevi: Cağaloğlu Yayınevi

Bilgi-İrtibat: www.cagalogluyayinevi.com.tr

info@cagalogluyayinevi.com.tr

Tel: 0212 514 81 58

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor