Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“Kitabın kişide kalıcılığını sağlamayı hedefliyoruz”

“Kitabın kişide kalıcılığını sağlamayı hedefliyoruz”
02 Mart 2021 - 8:02

Şemseddin Sivasi’nin (Hz) 500. doğum yılı anısına Sivas Belediyesi himayesinde yazar Fatih Duman’ın kaleme aldığı bir Şemseddin Sivasî Romanı “LÂL” adlı kitabın istişaresi TKM Kitap Kulübü tarafından yapıldı.

TKM Kitap Kulübü tarafından organize edilen kitap istişare programına Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman da katıldı.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında kurulan TKM Kitap Kulübü; her fırsatta kitapsevereler ile bir arada yaptıkları istişare okuma günlerine devam ediyorlar.

TKM Kitap Kulübü tarafından gerçekleştirilen kitap okuma istişare programa Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ve çok sayıda kitap okuyucusu katıldı.

“Kitabın kişide kalıcılığını sağlamayı hedefliyoruz”

Gerçekleşen kitap istişaresi öncesi bir açıklama yapan TKM Kitap Kulübü Kurucusu Arzu Akkaya, “TKM Kitap Kulübü olarak 2020 yılı şubat ayında kurulduk. İlkokul, ortaokul, lise ve hanımefendilerden oluşan 2 ayrı grup olmak üzere toplamda 5 ayrı yaş grubumuz ile 1 yıl boyunca 100’den fazla üyemizle 56 adet kitap okuduk ve istişaresini tamamladık. Biz ‘Okumadan okutmuyoruz’ sloganı ile çıktığımız bu yolda tüm kitaplarımızı okuyarak içeriklerinin incelemesinin ardından kulüp üyelerimizle birlikte okuyoruz. Kitap seçimlerinde Türk ve dünya klasiklerine olduğu kadar güncel kitaplara da yer vermekteyiz. İstişarelerimizde ilk hedefimiz olan kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının yanı sıra topluluk içinde kendini ifade etme, düşüncelerimizi doğru ve öz anlatımla aktarma, soru ve cevaplarla kitabın kişide kalıcılığını sağlamayı hedefliyoruz. Her kitabımız için bir başkan seçimi yaparak önce yazarımızın hayatından, kitaptaki dil ve anlatımından, kitabın konusu ve vermek istediği mesajdan son olarak da yeni öğrendiğimiz kelimeler ve altını çizdiğimiz cümleleri paylaşarak istişaremizi tamamlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ise kitap okumanın önemine dikkat çekerek TKM Kitap Kulübü üyelerini tebrik etti. Daha sonra Sivas Belediyesi tarafından kültür hayatına kazandırılan “Lâl” kitabının istişaresi gerçekleştirildi.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”