Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Şemseddin Sivasi’nin 500. doğum yılı anısına kitap basıldı

Şemseddin Sivasi’nin 500. doğum yılı anısına kitap basıldı
23 Aralık 2020 - 1:21

Şemseddin Sivasi’nin 500. doğum yılı anısına kitap basıldı.

Sivas Belediyesi Kültür sanat projelerine bir yenisini daha ekleyerek, Şemseddin Sivasi’nin 500. doğum yılı anısına hazırlatmış olduğu kitabın tanıtımını yaptı.

Şemseddin Sivasi’nin 500. doğum yılı anısına Sivas Belediyesi himayesinde yazar Fatih Duman’ın kaleme aldığı bir Şemseddin Sivasî romanı “LÂL” adlı kitabın tanıtımı Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Salih Ayhan, CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Baro Başkanı H.Yılmaz Demir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca ve il protokolünün katıldığı tanıtım toplantısında; yazar Fatih Duman kitabı yazma serüvenini anlattı.

Toplantıda konuşan Başkanı Bilgin; “Sivasımızın manevi büyüklerinden olan Şemseddin Sivasî’yi anlamak ve gelecek nesillere aktarmak için kaleme alınan “LÂL” isimli romanın şehrimizin kültür hazinesine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal işlerden sorumlu Başkan yardımcısı Ahmet Duman ise “Sivaslı hemşehrimizin, teveccühü ve oylarıyla görev aldığımız günden bu yana Başkanımız Hilmi Bilgin önderliğinde hemşerilerimizin birçok alanda hizmetlerine koştuk. Bugün de Sivas’ı Sivas yapan küçük yaşta şehrin manevi Valisi olarak tanıdığım Şemsettin Ahmed Sivasî hazretlerine hizmet ederek nasiplendik. Görev yaptığımız dönemde; açıkladığımız ve gerçekleşecek projeler ile Sivas’a çok önemli yollar, inşalar, parklar, yeşil alanlar ve kültürel faaliyetler kazandırdık ve kazandıracağız. Doğumunun 500. Yıl dönümünde Şemsettin Ahmed Sivasî hakkında yazılan bu roman hakkında yazılan ilk roman olması özelliği ile Kültür hazinemize çok önemli katkıları olacak bir eser olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunuldu. Allah hayırlı, mübarek etsin. İstikamet üzere hizmet etmesine, eserin amacına ulaşmasını nasip etsin. Allah’a bu nasiple bizi şereflendirdiği için sonsuz şükürler olsun. Yazarımız Fatih Duman başta olmak üzere emeği geçen tüm hocalarımıza büyüklerimize teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”