Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Netgreen Jeotermal Modern Cam Sera Tesisi açıldı

Netgreen Jeotermal Modern Cam Sera Tesisi açıldı
20 Aralık 2020 - 16:21

Netgreen Jeotermal Modern Cam Sera Tesisi açıldı.

Sivas Sıcak çermik bölgesi jeotermal kaynağı, turizm ve sağlık ile birlikte bundan böyle tarım alanıyla da şehir ekonomisine katkı sunacak.

Sivas’ta bir ilk. ‘Jeotermal Topraksız Modern Cam Sera’ İş İnsanı Sivas Eski Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından Sıcak Çermik bölgesine kazandırıldı.

Sivas Sıcak Çermik’te 40 dönüm arazi üzerine kurulan ve yaklaşık 40 milyon TL harcanarak bölgeye kazandırılan, Netgreen Jeotermal Modern Cam Sera Tesisi ‘ne ilk domates fideleri dualarla dikildi.

Sivas’ın yeni bir markası olan ‘Netgreen Tarım Hayvancılık Gıda İnş. San. Tic. AŞ’ tarafından yaptırılan tesise ilk dometes fideleri, Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü tarafından dikildi.

İş insanı Sami Aydın tarafından ilimize kazandırılan Netgreen Cam Sera Sivas’a 20 Km mesafede bulunan Sıcak Çermik Bölgesinde 60 dönüm arazi üzerinde, 40 dönümlük kısmı tamamen jeotermal suyla ısıtılacak olan seraya ilk etapta 120 bin domates fidesi dikimi gerçekleşti.

İlimizin önemli değerlerinden biri olan Sıcak Çermik kaplıcaları sağlık turizminin yanı sıra tarım alanı ile şehrimizi bir adım daha öne taşıyarak, Sivas’ın istihdamına da katkı sağlayacak.

Ülkemiz ve şehrimiz tarımına hayırlı olsun.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”