Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Soğuk Çermik’te Format Değişikliğine Gidiliyor

Soğuk Çermik’te Format Değişikliğine Gidiliyor
03 Aralık 2020 - 0:08

Soğuk Çermik’te Format Değişikliğine Gidiliyor

Başkan Bilgin, “Soğuk Çermik’te yapacağımız bungalov evlerle birlikte bu alanda hem peyzaj düzenlemesi hem yeşil alanı artırılarak havuzların diğer sosyal etkinlik alanlarının bakımını yaparak yeni sezonda farklı bir formata hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

Soğuk Çermik Tatil Köyü Olacak.

 Soğuk Çermik Kaplıcaları, tatil köyü hüviyetine getirerek Sivas’ın kültürüne ve turizmine katkı sağlayacak.

Sivas Belediyesi, Soğuk Çermik kaplıcalarının geliştirilen projeyle cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışma başlattı.

Sağlık ve doğa turizmi bakımından önemli bir statüye sahip olan kaplıca, yenilenen yüzüyle hizmet vermeye başlayacak.

Altyapıdan üstyapıya, çevre ve peyzaj planlamalarından sosyal donatılara kadar birçok alanda yenilemenin yapılacağı kaplıcalar, yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı haline gelecek.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Başkan Yardımcıları Levent Olgun, Ahmet Duman, Kayhan Işık, Necmettin Yılmaz ve Bekir Sıtkı Eminoğlu, Özbelsan AŞ Genel Müdürü Ahmet Kuzu, Özel Kalem Müdürü Davut Irmak, İşletme İştirakler Müdürü Murat Cancan ile birlikte Soğuk Çermik’te incelemelerde bulundu.

BUNGALOV EVLER YAPILACAK

Başkan Bilgin, “Soğuk Çermik, yıllardır hemşerilerimizin hem piknik alanı hem de sağlık açısından şifalı olan kaplıca suyunu kullanmak için kullandıkları alan. Yeni uygulamaya koyacağımız projelerle birlikte inşallah bu alanı hemşerilerimiz daha rahat, fiziki şartları daha iyileştirilmiş bir ortam haline getireceğiz. İnşallah önümüzdeki sezona yetiştirmeye çalışıyoruz. Yapacağımız bungalov evlerle birlikte bu alanda hem peyzaj düzenlemesi hem yeşil alanı artırılarak havuzların diğer sosyal etkinlik alanlarının bakımını yaparak yeni sezonda farklı bir formata hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

“Sıcak Çermik’le ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hemşerilerimiz takip ediyor biliyorum. Yeni dönemle birlikte Soğuk Çermik’i de aynı formata tatil köyü hüviyetine getirerek Sivas’ın kültürüne ve turizmine katkı sağlayacak bir noktaya getireceğiz.” diyen Başkanımız Bilgin, “Bu çalışma döneminin olmadığı inşaat döneminin olmadığı kış aylarında projelere başlayıp bahar ayıyla inşaat aşamasına başlayıp yeni sezonda farklı bir görünümde soğuk çermiği hemşerilerimizin hizmetine sunacağız şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”