Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

ALTINKALE İÇİN GÜN SAYIYORUZ

ALTINKALE İÇİN GÜN SAYIYORUZ
07 Eylül 2020 - 17:15

Yılmaz, “Sivas’ın görülecek yerlerini, görmeden gitme denilecek yerlerin arasına şimdi Altınkale’de eklenmiş oldu. Bu daha başlangıç inşallah çok daha güzel olacak.” dedi.

Sivas’a 20 Km mesafede bulunan Sıcak Çermik kaplıcalarında Altınkale projesi ve geçmişte olduğu gibi kurulan çadırların yeniden kaplıca bölgesine kazandırılması için atık sayılı günler kaldı.

Vali Salih Ayhan, TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Genel Meclis Başkanı Hakan Akkaş ve beraberindekiler, Sıcak Çermik’te hayata geçirilen ve açılışa gün sayan ‘Altınkale’ projesini ve Çermik’te kurulan çadır alanın inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.

Sivas’ta, Sıcak Çermik Kaplıcası bölgesine Pamukkale’deki travertenlerin sarı renkli bir benzerinin oluşturulduğu Altınkale projesinde sona yaklaşıldı.

Sivas’ta devam eden projeler arasında yer alan ve çalışmalarında sona yaklaşılan Sivas merkeze 20 Km mesafede bulunan ve Sıcak Çermik kaplıcalarının içerisinde yer alan Türkiye’de tek ve örneği olmayan Altınkale projesi yakında tam anlamıyla şehir halkının ve gezmek isteyenlerin hizmetinde olacak.

Vali Ayhan, eskiden vatandaşların çadırda kaldığını ve bu geleneksel kültürün zamanla yok olduğunu belirterek, çadır komşuluğunu yeniden başlatacaklarını söyledi.

“ÖZVERİYLE BİR ESER ORTAYA ÇIKARILDI”

TBMM Milli Savunma Komisyon Başkanı İsmet Yılmaz, ise “Sivas’ın marka değerlerine yeni bir marka eklemek için büyük bir gayretle, özveriyle bir eser ortaya çıkarılmış. Bu eseri ortaya çıkaran, katkıda bulunan, Sivas’a kazandıran Valimize ve Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sivas’tan 20 dakika uzaklıkta öyle bir yere gidelim ki çocuklarımız eğlenebilsin, biz huzur görelim ve Sivas’ın bir güzelliği de aklımıza nakşetsin denildiğinde ilk akla gelecek yer bundan sonra burası olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“ALTINKALE 15 GÜN SONRA AÇILACAK”

15 gün sonra açılışının yapılacağını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti. “Açılışı yaptıktan sonra da çadırlarıyla, bungalov evleriyle yurt dışından gelen hemşerilerimiz ve Sivas dışından gelen hemşerilerimiz ailesiyle birlikte geldiğinde aile sıcaklığıyla birlikte siz Denizli’nin Pamukkale’si dediniz bu Sivas’ın Altınkale’si, Altınpark’ta diyebilirsiniz. Mükemmel bir park oluşturulmuş. Sivas’ın görülecek yerlerini, görmeden gitme denilecek yerlerin arasına şimdi Altınkale’de eklenmiş oldu. Bu daha başlangıç, inşallah çok daha güzel olacak. Hizmet getirmenin şartı birlik, beraberlik, kardeşlik ve aklımız da gayemiz de halka hizmettir. İnanıyorum ki çok şey yapıldı. Bu o yapılanlara ek olarak da Sivas’ı daha güzel yapacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”