Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“SIZIR ’DA, VATANDAŞLAR MAĞDUR”

“SIZIR ’DA, VATANDAŞLAR MAĞDUR”
15 Mayıs 2020 - 2:18

Peker, “Sızır ’da, 25 bin üzerindeki vatandaşımız büyük ölçüde mağdur.” dedi.

Ulaştırma Ve Demir yolu Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Sivas Gemerek’te Demir yolu üst geçidinin bitirilmemesi üzerine bölgede yaşayan 25 bin üzerindeki vatandaşımızı büyük ölçüde mağdur olduğunu söyledi.

Sivas Gemerek’te ihalesi geçen yıl yapılan ve bir süre yapımına devam edilen Demir yolu üst geçidi bitirilmemesi nedeniyle Bölgede yaşayan 25 bin üzerindeki vatandaşımızı büyük ölçüde mağdur etmiştir diyen Ulaştırma Ve Demir yolu Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

“Bölgedeki Beldeler Sızır, Çepni köyler Burhan, Dendil, inkışla, Eşikli ve Çat’ta yaşayan konunun uzaması nedeniyle mağduriyetlerini devam ettiğini belirterek Bir an önce Üst geçidin bitirilmesini istemişlerdir. Üst geçit projesinin uzaması sosyo ekonomik açıdan bölgemize zararları olmuştur. TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD 4.Bölge Başmüdürü Sayın Ali Karabey den konuya ilgilerini rica ediyoruz. TCDD 4 Bölge Başmüdürü Sayın Ali Karabey ile yaptığım görüşmede projenin iki ay içerisinde bitirileceğini belirtmiştir. Ancak iki ay çok uzun zaman daha erken tarihlerde bitirilmesi mağduriyetin önlenmesi açısından önem arz etmektedir. Özellikle Sızır Beldemiz Turistik bölge olduğundan Şelale ve çat ormanlarına gelebilecek yabancı ve yerli turist akınına uğrayacaktır. Mevsim turizm mevsimidir. Konuya ilgi gösteren başta Sivas valisi Sayın Salih Ayhan, Gemerek kaymakamı Sayın Cengiz Nayman, Gemerek Belediye başkanı Sayın Remzi Kılıçdağ, Sızır Belediye Başkanı Sayın Ali Tamer, Gerçek Gündem gazetesi Sahibi Erhan Aksoy, Gemerek Gündem gazetesi Sayın Mehmet Bozduman Bey’e teşekkür ediyorum. Şahsımın Gemerek/Sızır’lı olmam hasebiyle konunun çözümünü yakından izleyeceğimi belirtmek isterim.” şeklinde konuştu.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor