Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

HAFİK GÖLÜ, DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLDİ

HAFİK GÖLÜ, DOĞAL SİT ALANI İLAN EDİLDİ
13 Mayıs 2020 - 12:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Hafik Gölü doğal sit alanı ilan edildi.

Sivas’ın Hafik ilçesinde bulunan Hafik Gölünün doğal sit alanı ilan edilmesi için yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanı kararlarıyla Sivas’ın Hafik ilçesindeki Hafik (Büyük) Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre, Sivas’ın Hafik ilçesindeki Hafik (Büyük) Gölü Potansiyel Doğal Sit Alanı ilan edilmesiyle birlikte, Kayseri’nin Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi ilçe sınırlarında bulunan Sultan Sazlığı Sit Alanı, Van’ın Edremit ve Gevaş ilçe sınırlarındaki Dönemeç Sazlıkları Potansiyel Doğal Sit Alanı, Giresun’un Yağlıdere ilçesindeki Gölyanı Yaylası Doğal Sit Alanı, koruma statülerinin yeniden değerlendirilmesiyle ‘kesin korunacak hassas alan’ olarak tescil ve ilan edildi.

Sivas’ta dikkat çeken göllerden biri olan ve Hafik ilçesi sınırları içerisinde bulunan Hafik gölünün korunması ve turizme kazandırılması için geçtiğimiz yıllarda proje başlatılmıştı. Yapılan Proje kapsamında Hafik Gölünün doğal SİT alanı ilan edilmesi için yapılan bilimsel çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 12 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre sit alanı ilan edildi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Hafik gölünün sit ilanı edilmesinin adından sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini etiketleyerek, “ İnsanın kalbi, insanın yüküdür. Ne mutlu yükünü itinayla taşıyanlara. Uzun uğraşlarımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan ‘ın tensipleri ile Hafik Gölü doğal sit alanı olarak ilan edildi.  Sıra projemizin hayat bulmasında. Kalbimin yükünü hafifleten Rabbim’e şükürler olsun.”şeklinde bir paylaşım yaptı.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor