Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Dokuzuncu Başvuru Çağrısı ilan edildi

Dokuzuncu Başvuru Çağrısı ilan edildi
13 Mayıs 2020 - 11:55

Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme kurumu Sivas il koordinatörlüğü proje kabullerine başlıyor.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti adına Avrupa Birliği’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Kırsal Kalkınma kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 11 Mayıs 2020 tarihinde IPARD II “Dokuzuncu Başvuru Çağrı ilanına”  çıkmıştır.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Sivas İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç; Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak 11.05.2020 tarihi itibariyle Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli beyefendinin açıklamaları ile IPARD II Programı 9. Çağrı İlanına çıkılmıştır.  Bu çağrı ilanı kapsamında; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler %50 – %70 oranlarında hibe desteğiyle desteklenecek olup bu kapsamdaki projelere ülkemiz toplamında 104.000.000 Avro, yaklaşık olarak 790.000.000 TL hibe desteği sağlanacaktır. Bu yatırımlara yönelik projeler koordinatörlüklerimiz tarafından 01.06.2020 – 03.07.2019 (Online başvurusu sistemi 30.06.2020 tarihinde kapanacaktır.) tarihleri arasında kabul edilecektir.

Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi Tıbbi ve aromatik bitkiler, süs bitkileri,  mantar ve misel, fide ve fidan, çiçek soğanı yetiştiriciliği ( Açık alada veya Sera’da yapılması uygundur) ,Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, Zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine parkları, Yenilenebilir Enerji Yatırımları % 55 – 65 hibe oranıyla desteklenecek olup bu kapsamında 54.000.000 Avro, yaklaşık olarak 410.000.000 TL hibe desteği sağlanacaktır. Bu yatırımlara yönelik projeler koordinatörlüklerimiz tarafından 01.06.2019 –  26.06.2019 (Online başvurusu sistemi 23.06.2020 tarihinde kapanacaktır.) tarihleri arasında kabul edilecektir.

 Ayrıca IPARD yatırımlarında KDV muafiyeti bulunmaktadır. İlimizin IPARD 2 Programı 9. çağrı döneminde de en yüksek proje başvurusu alan, en yüksek sözleşme imzalayan illerden birisi olması için pandemi sürecinin elverdiği ölçülerde yoğun bir çalışma yapılacaktır, yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için IPARD hibelerinin kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu, yatırımcıların bu hibe desteklerinden faydalanmasını temenni ettiğini belirtti. Ayrıca yatırımcıları bilgi almak ve çağrı ilanı döneminde projelerini sunmak için TKDK Sivas İl Koordinatörlüğüne davet etti.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor