Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

ÜCRETSİZ MASKE KODU MOBİL UYGULAMADA

ÜCRETSİZ MASKE KODU MOBİL UYGULAMADA
04 Mayıs 2020 - 3:49

Sağlık Bakanlığınca hizmete sunulan, mobil marketlerden indirilebilen “Hayat Eve Sığar” uygulaması ile artık ücretsiz maske kodu alınabilecek.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ilk kez geçtiğimiz haftalarda bahsettiği “Hayat Eve Sığar” isimli mobil uygulama, kullanılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında, vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabileceği ve kendi sağlıklarını takip edebildikleri “Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasına yeni bir güncelleme daha geldi.

“Hayat Eve Sığar” mobil uygulamasına gelen güncelleme ile birlikte ücretsiz maske kodu da Hayat Eve Sığar uygulamasındaki “Sağlık Durumu” sekmesi altından alınabilecek.

Vatandaşların, onayları doğrultusunda ailelerini ya da yakınlarını listelerine ekleyebildikleri uygulama sayesinde sevdikleri kişilerin de riskli bölgelerden uzak durmalarını sağlayabiliyor. Yine uygulamadaki harita üzerinde, risk yoğunluğunun yanı sıra hastane, eczane, market, durak gibi acil ihtiyaçlarda bilinmesi gereken yerler de gösteriliyor. Ayrıca uygulamada Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu da incelenebiliyor.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı