Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

Şimşek’ten, ciddiye almayın çağrısı

Şimşek’ten, ciddiye almayın çağrısı
04 Mayıs 2020 - 5:04

Şimşek, “Bir takım kendini bilmezlerin oluşturduğu bilgi kirliliklerini lütfen ciddiye almayın.”dedi.

Zara Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Şimşek, ilçede yapılan bazı açıklamaların bilgi kirliliğine neden olduğunu ifade ederek üyelerini ve çiftçileri doğru yönde bilgilendirmek amacıyla kamuoyunu bir açıklama yaptı.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Saygıdeğer çiftçilerimiz, bilindiği üzere Dünya’da etkin bir biçimde görülmekte olan salgın ile ülkemizde zorlu ve güçlü bir mücadele içindedir. Başta sağlık olmak üzere toplumları birçok yönden olumsuz olarak etkilemekte olan salgın ekonomik etkileri bakımından da büyük olumsuzluklara yol açmaktadır. Ülke ekonomisinin en temel yapı taşlarından olan tarım sektörümüzde bu dönemden olumsuz etkilenmektedir. Geçmişinde her türlü zorluktan güçlü zaferlerle çıkmış olan ulusumuz bu zorlu günleri de birlik ve beraberlik duygusu ile kazanacaktır, bizlerin buna olan inancı tamdır.

Fakat biz toplum ve meslek temsilcilerine bu dönemde oldukça mühim sorumluluklar düşmektedir. Bu süreci en az hasarla geride bırakmak, gelecek günlerde sürdürülebilir üretimin devamının sağlanması amacıyla çalışmalarda bulunmak ve çiftçimizin güvencesi olmak gibi. Bu konuda sizleri de bilgilendirmek en mecburi görevimizdir.

Birtakım çevrelerin, bundan önce olduğu gibi bu süreçte de kıymetli çiftçimizi siyasi malzeme yapmasına müsaade etmedik ve asla etmeyeceğiz. Bazı kişilerin, hükümet yetkisinde olan yaptırımları meslek kuruluşlarından bekleyen tavırları ise oldukça trajikomik bir hal almıştır. Bu kişiler kendi küçük siyasi hırsları doğrultusunda bilinçsizce açıklamalarda bulunarak, çiftçimize faydalı olmaktansa sebep oldukları bilgi kirliliği nedeniyle zarar vermektedirler.

Ülkemiz ekonomisinin son yıllarda yaşadığı zorluklar hepimizin bildiği bir durum. Çiftçimiz ise bu durumdan en çok etkilenen meslek grubu olmuştur. Yüksek girdi maliyetleri zaten üretimde beklediği verimi alamayan çiftçimizi büyük çıkmazlara sokmuştur. Yüksek mazot ve gübre, yem fiyatları başta olmak üzere bu maliyetler ve finansal kuruluşlara olan borçlanmalar çiftçiyi üretemez duruma getirmektedir.

Devletimizin çiftçimize verdiği destekleme ve teşvikler elbette mühim bir destek kalemini oluşturmaktadır. Ancak en büyük sorunumuz olan kayıtsız araziler çiftçimizin bu desteklerden hak ettiği payı almasına engel olmaktadır. Bizde her fırsatta hükümetten bu desteklemeler yerine vergisiz yakıt başta olmak üzere girdi teminin sağlanmasını talep etmekteyiz. Bunun yanı sıra çiftçi kredilerinin faizsiz ertelenmesi, yapılandırması konusunda da yaptığımız girişimleri daha önce de kamuoyu ile paylaşmıştık.

Kıymetli çiftçilerimiz, işin özü meslek kuruluşları olarak bizler talep edeniz, yaptırım yetkisi hükümetlerindir. Bu yönde yaptığımız çalışmaları ve girişimleri de şeffaflık ile sizlerle her dönemde paylaştık. Bir takım kendini bilmezlerin oluşturduğu bilgi kirliliklerini ciddiye almadan Ziraat Odaları olarak her dönem üreten çiftçimizin çıkarları için mücadele etmeye devam edeceğiz.”şeklinde ifade etti.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO Yönetimi Şehre Dair Konuları Milletvekili Toy’a Anlattı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
Sivas’ta Gurur Verici Başarı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemYAŞAM
Kamuda Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazetede Yayımlandı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor