Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

31 MAYIS’A KADAR UZAKTAN EĞİTİME DEVAM

31 MAYIS’A KADAR UZAKTAN EĞİTİME DEVAM
29 Nisan 2020 - 12:32

Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitime 31 Mayıs’a kadar devam edilecek.”dedi

Bakan Selçuk, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime 31 Mayıs’a kadar devam edeceğini, yılsonu karne notu olarak I. dönemin notları geçerli sayılarak, not ortalaması ne olursa olsun öğrenciler bir üst sınıfa geçecekler. LGS tarihinin ise yapılacak toplantı sonrası ayrıca duyurulacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime 31 Mayıs’a kadar devam edileceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Selçuk, Kovid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime 31 Mayıs’a kadar devam edileceğini yaptığı açıklama ile duyurdu.

Bakan Selçuk, açıklamasında şunları ifade etti “13 Nisan 2020’den itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin sadece 150 bini ilk hafta yapıldı, ikinci hafta ise bu ders sayısı 500 bin oldu. Bu derslerin yaklaşık 200 binini ise hafta sonu yaparak eğitime yeni bir zaman boyutu da kazandırmış olduk. LGS tarihiyle ilgili ise hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak.”ifadelerini kullandı.

Sınıf geçme konusu ile ilgili ise birinci dönemde alınan notların geçerli olacağını dile getiren Bakan Selçuk, “Öğrenciler not ortalamaları kaç olursa olsun üst sınıfa geçecek.” Şeklinde açıklama yaptı.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”