Medya Net Haber – Sivas Güncel ve Son Dakika Haber Portalı

Reklam

“Birileri rahatsız oluyorsa, varsın olsunlar”

“Birileri rahatsız oluyorsa, varsın olsunlar”
27 Nisan 2020 - 18:49

“Diyanetimizin ve Başkanımızın yanındayız”

Temiz, “Diyanetin ve Diyanet İşleri Başkanının, en temel görevlerinden birini yerine getirmesinden birileri rahatsız oluyorsa, varsın rahatsız olsunlar. Biz bundan sadece gurur duyarız.”dedi.

Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili açıklamalarına ilişkin tartışma büyümeye devam ederken, Sivas Memur-Sen İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, Diyanetimizin ve Başkanımızın yanındayız diyerek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a destek verdiklerini yaptıkları açıklama ile gündeme taşıdı.

“DİYANETİMİZİN VE BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Sivas Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Temiz, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti. “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde söylediklerinden yola çıkılarak sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmuş. Gerekçe: İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini söylemesi. Peki İslam’ın en temel yasaklarından olan zina ve eşcinselliğin Kur’an’da lanetlendiğini Diyanet İşleri Başkanı ve Onun temsil ettiği kurumun mensupları söylemeyecek de kim söyleyecek? Zinanın ve eşcinselliğin zararları ortadayken insan hakları bahane edilerek DİYANETE, BAŞKANINA ve İSLAMA hakarete varan bu söylemler neyin ifadesidir? Zinanın ve eşcinselliğin bireysel ve toplumsal zararları ortada iken birileri zina yapıyor diye bunu normal mi karşılamamız gerekiyor? Kanunlarda bu durum suç olarak tanımlanmayabilir, ama bir Müslüman olarak, Kuranda, bir hayasızlık ve çok kötü bir yol olduğu açıkça ifade edilerek bırakın yapılması, yaklaşılması bile yasaklanan (İSRA, 32) bu davranışları, birileri rahatsız oluyor diye görmezlikten mi geleceğiz? ifadelerini kullandı.

“BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYORSA, VARSIN RAHATSIZ OLSUNLAR”

Temiz, açıklamasına şöyle devam etti. “Hemen ilave edelim ki, İsra 32. ayette “zina etmeyin” denilmeyip de “zinaya yaklaşmayın” buyurulması ilgi çekicidir. Buna göre yalnız zina değil, kişiyi zina etmeye sevk eden yollar da yasaklanmıştır. Esasen bir kere bu yollara tevessül edildikten, yani insanı zina etmeye zorlayan ve cinsi arzuları kabartan bir ortama girdikten sonra, artık, bu arzuların ağır baskısı karşısında iradenin gücü oldukça yetersiz kalır ve zinadan korunmak son derece güçleşir. İnsanın bu psikolojik zaafını dikkate alan Kur’an-ı Kerim, prensip olarak insanı kötülüklere sevk edici sebepleri ortadan kaldırmayı amaçlamıştır. Diyanetin ve Diyanet İşleri Başkanının, en temel görevlerinden birini yerine getirmesinden birileri rahatsız oluyorsa, varsın rahatsız olsunlar. Biz bundan sadece gurur duyarız.” Şeklinde konuştu.

DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemSİVASYAŞAM
Yeni Nesil Akedemi Başlıyor
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
“2 Bin TL Destekleri Bekliyoruz”
EKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASYAŞAM
STSO’da TÜBİTAK TEYDEP Destekleri Anlatıldı
DÜNYAEKONOMİGenelGÜNCELGündemİLÇELERSİVASTURİZMYAŞAM
“Ulaşım Kolaylaştıkça Anadolu Şehirlerinde Canlılık Daha da Artıyor”